Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Mülteci Kimdir?: 1951 Cenevre Sözleşmesi’nin Eleştirel Analizi
2023
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale 1951 tarihli Birleşmiş Milletler Mültecilerin Hukuki Statüsüne İlişkin Cenevre Sözleşmesi'nin ortaya koyduğu uluslararası koruma sisteminin 70 yılı aşan serüvenini ve Türkiye'de uygulanmasını eleştirel bir analizle değerlendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Literatür taraması ve GAR tarafından düzenlenen iki çevrimiçi panelin sonucu olarak ortaya çıkan araştırma, İkinci Dünya Savaşı sonrasında gelişen modern sığınma rejimini Sözleşme'nin tarihsel arka planı, hükümleri ve uygulaması açısından değerlendirmektedir. Bugün kapsayıcı uluslararası koruma rejimlerinin yerini güvenli bölge/ülke oluşturarak mültecileri ve göçmenleri uzak tutmaya çalışan dışlayıcı politikaların alması, alanda geçmişten günümüze yaşanan değişimin seyrini gözler önüne sermektedir. Dolayısıyla bu makalede, Sözleşme'nin sınırlara uymayan ve dışsallaştırma/güvenlik odaklı göç/sınır politikaları karşısında baskıları tanımayan yaygın ve karmaşık olarak gelişen nüfus hareketlerine dair bireyi güvence altına alan politikalar ve kalıcı çözümler üretip üretmediği değerlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Who Is A Refugee: A Critical Assessment Of The 1951 Geneva Convention
2023
Yazar:  
Özet:

This article has been prepared to evaluate the adventure of the international protection system put forth by the 1951 United Nations Geneva Convention on the Legal Status of Refugees and its implementation by Turkey. The research, which is the culmination of a literature review and two online panels organized by GAR, discusses the modern asylum regime that emerged after the Second World War, in terms of the historical background, provisions, and implementation of the Convention. For, the fact that the inclusive international protection regimes are replaced by exclusionary policies that attempt to keep refugees and migrants away by forming a safe zone/country displays the course of the conspicuous change in the field from past to present. Hence, in this article, I have assessed whether the Convention produces durable solutions to extensive and complex population movements that neither abide by borders nor recognize the pressures in the face of externalization/security-oriented immigration/border policies that result in the erosion of protection of policies that secure the individual.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


2013






Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 779
Atıf : 1.507
2023 Impact/Etki : 0.181
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi