Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 19
Belgesel Film ve Zaman İlişkisi
2011
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Özet   Bilimin gereği olan belgeleme, sanatın gereği olan estetik ve filmin gereği olan kurgu, belgesel filmin bir araya getirip bütünleştirdiği unsurlardır.   Zaman içinde üretilen estetik veriler ise belgesel film üreticisi için her zaman değerlendirilebilen kaynaklardır. Başlangıç noktası bilinmeyen bir ana dayanan zaman, konu açısından ve kullanılabilecek deneyim varsıllığı açısından da belgesel film için sınırsız bir kaynak niteliği taşımaktadır.  Bu süreçte zaman içinde yaşananlar da belgesel filmle birlikte yeniden yaratılmaktadır. Gelecek de zaman zaman belgesel filme esin kaynağı olan veriler içerse de, belgesel filmin temel besin kaynağı, geçen zamanın gerçekleridir. Tüm politik görüşlere karşın belgesel film, yeryüzündeki her sınıftan insanın yaşamında, zamana yenilmesi kaçınılmaz olan anları belgeleyip geleceğe aktarma veya geçmişte kalan anların izlerini derleyip, estetik bir yorumla çağın insanlarına aktarma rolünü üstlenmektedir. Kullandığı ilkeler ve gerektirdiği unsurlar açısından belgesel film tüm hammaddelerini zamanın içinde bulabilmektedir. Geçmiş, belgesel filmin en varsıl materyal kaynağıdır ve belgesel film en çok geçmişin birikiminden beslenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Film and Time Relationship
2011
Yazar:  
Özet:

The documentation that is based on science, the aesthetics that is based on art, and the fiction that is based on film, are the elements that the documentary film combines and integrates.   Aesthetic data produced over time is a source that can always be evaluated for the documentary film maker. The starting point is an unknown main-based time, from the point of view of the subject and from the point of view of the experience that can be used, also has an unlimited resource character for the documentary film.  Thro this time, the events are re-created with a documentary film. Although the future also contains data that are occasionally the source of inspiration for the documentary film, the main source of nutrition for the documentary film is the facts of the past time. Despite all political opinions, the documentary plays the role of documenting and transmitting the moments that are inevitable in the life of man from every class on earth, to the future, or to collect the traces of the remaining moments in the past, and to transmitting to the people of the time with an aesthetic interpretation. In terms of the principles and elements it uses and requires, the documentary film can find all its raw materials in time. The past is the most remarkable material source of the documentary film and the documentary film is most fed by the accumulation of the past.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 650
Atıf : 2.745
2023 Impact/Etki : 0.149
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute