Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
The Diagnostic Value of Complete Blood Test Parameters In Acute Appendicitis: We Should Not Only Take Into Account Wbc
2020
Dergi:  
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Appendektomisık yapılan acil cerrahi girişim olmasına rağmen akut apandisit tanısını koymakta zorluklar görülebilmektedir. Bu retrospektif çalışmada tam kan sayımı TKS parametrelerinin akut apandisit tanısındaki öneminin araştırması hedeflenmiştir.Gereç ve Yöntem: Ocak 2016-Aralık 2016 yılları arasında appendektomi uygulanan 131 hastanın verileri retrospektif olarak incelenmiştir. Hastaların demografik özellikleri, TKS parametreleri ve histopatolojik inceleme sonuçları kaydedilmiştir. Hastalar patoloji sonuçlarına göre iki gruba ayrılmıştır Grup 1: akut apandisit grubu, Grup 2: normal appendiks grubu . İki grubun beyaz küre, trombosit, hemoglobulin seviyeleri ile RDW red cell distribution width , MPV mean platelet volume ve NLR nötrofil/lenfosit oranı değerleri karşılaştırılmıştır.Sonuçlar: Yüz otuz bir hastanın 13’ü normal appendikse sahipti. Beyaz küre, platelet ve NLR değerleri Grup 1’de anlamlı olarak daha yüksek bulundu p

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.079
Atıf : 4.376
2023 Impact/Etki : 0.11
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi