Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
Wilkie Collins’in After Dark Adlı Çerçeveli Anlatısında Yanmetnin Anti-Mimetik İşlevi
2023
Dergi:  
Cankaya University Journal of Humanities and Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Mimetik ve diegetik hikaye anlatımı modlarının kullanılması, Wilkie Collins’in (1824-1889) kısa öykü koleksiyonu After Dark’ın (1856) anlamı ve yorumu için önemli çıkarımlara sahiptir. Çerçeveli bir anlatı yapısı kullanarak, Collins derlemesindeki mimetik özelliği vurgulamaktadır. Collins hikaye evrenini iki seviyeye bölerek yarı gerçekçi bir atmosfer yaratmaktadır. Birinci düzeyde, birincil anlatıcı ve eşinin söylemi, ikinci düzeyde anlatılan altı gerçekçi hikâyenin mimetik doğasını vurgulamaktadır. Böyle bir yapıyı ygyluyarak, yazar koleksiyondaki öykülerin biyografik anlatımlar olduğu yanılsamasını yaratmaya çalışıyor. Bu nedenle gerçeğe benzerlik veya gerçekçilik, After Dark’ta birincil anlatı özelliği olarak sunulur. Ancak, bu makalede esas olarak tartışıldığı üzere, Collins’in ana metine eşlik eden ve Gerard Genette’in tabiriyle yanmetin olarak adlandırılan derlemenin genel önsözünde sunduğu yazar söylemi, karakterlerin hikâye dünyasının iki düzeyine ilişkin gerçekçi iddialarını ortadan kaldırmaktadır. Daha doğrusu, Collins’in yan metinsel önsözü, koleksiyonda anlatılan altı öyküyü kendi hayal gücünün ürünü olarak adlandırarak, öykü dünyasının iki düzeyine ilişkin vurgulanan mimetik iddiaları yok ediyor.

Anahtar Kelimeler:

The Anti-mimetic Function Of Paratext In Wilkie Collins’s Framed Narrative After Dark
2023
Yazar:  
Özet:

The use of mimetic and diegetic modes of storytelling has significant implications for the meaning and interpretation of Wilkie Collins’s (1824-1889) short story collection After Dark (1856). By using a framed narrative structure, Collins highlights the mimetic features of the stories in his collection. He creates a semi-factual atmosphere through dividing the story universe into two levels. On the first level, the discourse of the primary narrator and his wife emphasizes the mimetic nature of the six realistic stories recounted on the second level. Through following such a structure, the author seeks to create the illusion that the stories in the collection are biographical accounts. Verisimilitude, or lifelikeness, is therefore presented as the primary narrative property in After Dark. However, as this article mainly argues, the authorial discourse presented in Collins’s general preface to the collection—which, to use Gerard Genette’s term, is a paratext or threshold—dismantles the characters’ realistic pretentions on the two levels of the storyworld. More precisely, by calling the six narrated stories in the collection the offspring of his own imagination, Collins’s paratextual preface destroys the highlighted mimetic claims on the two levels in the storyworld.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Cankaya University Journal of Humanities and Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 420
Atıf : 423
Cankaya University Journal of Humanities and Social Sciences