Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
Evre II-III Kolon Kanseri Tanılı Hastalarda 3 aylık ve 6 aylık Adjuvan Tedavi Rejimlerinin Değerlendirilmesi
2022
Dergi:  
Turkish Journal of Clinics and Laboratory
Yazar:  
Özet:

Amaç: Evre 2 kolon kanserinde, adjuvan kemoterapinin katkısı ve fluorourasil içeren rejimlere oxaliplatin eklenmesinin rolü tartışmalı iken, evre 3 hastalarda, ikili kombinasyon kemoterapileri tercih edilmekte olup tedavi süresi tartışılmaktadır. Biz de kliniğimizde takip ettiğimiz evre 2 ve evre 3 kolon kanseri hastalarında adjuvan kemoterapi rejimlerini, sürelerini, etki ve yan etki oranlarını ortaya koymayı amaçladık. Gereç ve Yöntemler: Tıbbi Onkoloji Kliniğinde Ocak 2016 – Ocak 2022 tarihleri arasında takip ve tedavisi devam eden opere edilmiş evre 2 ve 3 kolon kanseri tanılı 236 hasta çalışmaya dahil edildi. Hastaların arşiv dosyalarından aldığı tedavi rejimleri ve süreleri, hastalıksız sağ kalım(HSK), genel sağ kalım (GS) arasındaki ilişki retrospektif olarak analiz edildi. Bulgular: Hastaların 109’u (%46,2) evre 2 olarak, 127’si (%53,8) evre 3 olarak tanı almışlardı. Kemoterapi süresi ve hastalıksız sağ kalım(HSK) açısından bakıldığında, evre 3 hastalarda hesaplanan HSK, kemoterapi alınmadığında 22,8 ±3,3 ay, üç ay kemoterapi alındığında 43,8 ± 6,8, altı ay kemoterapi alındığında 80,5 ± 13,5 ay olarak gösterilmiş olup bu fark istatistiksel olarak anlamlıdır (p=0,047). evre 2 hastalarda ise kemoterapi süresi ve adjuvan kemoterapi almaması HSK istatistiksel olarak anlamlı fark oluşturmamıştır (p= 0,099). Ayrıca Evre 3 hastalarda Folfox(Folinik asit + Fluorourasil + Oksaliplatin) kemoterapisi verilenlerin HSK’sı diğer rejimlere göre anlamlı olarak düşük bulunmuştur (p=0.007). Sonuçlar: Evre 2 hastalarda adjuvan tedavinin katkısı ve kemoterapi rejimleri arasında fark gösterilemezken, evre 3 hastalarda kemoterapi almayan ve 3 ay kemoterapi alan hastaların HSK süresi düşük bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Clinics and Laboratory

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 620
Atıf : 335
2023 Impact/Etki : 0.019
Turkish Journal of Clinics and Laboratory