Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 7
Arama Motoru Optimizasyonu (SEO): Avantajları, Zorlukları ve Stratejileri Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
2022
Dergi:  
Uluslararası Sosyal Bilimler ve Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnternetteki gelişmeler, Web siteleri ve Web sayfaları sayısındaki hızlı artış arama motorlarını günlük hayatta faydalı bilgilerin, ürün ve hizmetlerin bulunmasına yardımcı olan çok popüler bir araç haline getirmiştir. E-ticaretin yükselişiyle birlikte dünya çapında çevrimiçi alışveriş yapan müşterilerin sayısı da artmaktadır. Bu noktada arama motorları, işletmeler ve müşterileri birbirine bağlayan önemli bir köprü rolünü üstlenmektedir. SEO, bir web sitesinin arama motoru sonuç sayfalarındaki sıralamasını iyileştirmeye yönelik çabaları ifade eder. SEO, web sitelerinin çevrimiçi aramada bulunmasına yardımcı olma sanatı ve bilimidir. SEO, marka bilinirliğini, Web sitesi trafiğini, satış ve gelirlerini arttırmak ve kullanıcıları aktif müşterilere dönüştürmek gibi işletmelere birçok fayda sağlamaktadır. Günümüzde kullanıcıların arama motoru sonuç sayfalarını incelerken çok nadiren birinci sayfadan ötesine baktıkları göz önüne alındığında, SEO’nun işletmeler için ne kadar kritik olduğu daha net anlaşılmaktadır. Bu çalışma SEO ile ilgili geniş bir kavramsal çerçeve oluşturmaya odaklanmaktadır. Ayrıca çalışma, güncel istatistiklerle birlikte SEO avantajları, zorlukları ve stratejilerini de inceleyerek işletme yöneticilerine ve SEO uzmanlarına söz konusu kararları verirken yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Search Engine Optimization (seo): A Conceptual Assessment On Its Advantages, Challenges and Strategies
2022
Yazar:  
Özet:

The developments in the Internet, the rapid increase in the number of Web sites and Web pages have made search engines a very popular tool that helps to find useful information, products and services in daily life. With the rise of e-commerce, the number of online shoppers worldwide is also increasing. At this point, search engines play an important role as a bridge connecting businesses and customers. SEO refers to efforts to improve a website's ranking in search engine results pages. SEO is the art and science of helping websites get found in online search. SEO provides many benefits to businesses, such as increasing brand awareness, website traffic, sales and revenue, and converting users into active customers. Considering that today's users rarely look beyond the first page when reviewing search engine results pages, it becomes clearer how critical SEO is for businesses. This study focuses on creating a broad conceptual framework for SEO. In addition, the study aims to assist business managers and SEO experts in making these decisions by examining SEO advantages, challenges and strategies along with up-to-date statistics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Uluslararası Sosyal Bilimler ve Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Sosyal Bilimler ve Eğitim Dergisi