Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
Primary Nasopharyngeal Tuberculosis: A Diagnostic Challenge
2023
Dergi:  
Iranian Journal of Otorhinolaryngology
Yazar:  
Özet:

Introduction:Primary nasopharyngeal tuberculosis (NPTB) is a rare disease but should not be missed as one of the differential diagnoses for cervical lymphadenopathy or nasopharyngeal mass. Case Report:We describe a case of a 38 year old lady, who presented with bilateral cervical lymphadenopathy associated with intermittent fever. Nasoendoscopy examination and computed tomography scan of the neck revealed a centrally located mass predominantly at the left posterior nasopharyngeal wall without obliteration of both fossae of Rosenmuller. Typical histopathological features of necrotizing granulomatous lymphadenitis together with the common clinical presentation of cervical lymphadenopathy and nasoendoscopy findings of nasopharyngeal mass conclude the diagnosis of nasopharyngeal tuberculosis. With anti-tuberculous therapy, the cervical lymphadenopathy and nasopharyngeal mass were completely resolved.Conclusion:Nasopharyngeal tuberculosis is an uncommon disease with great diagnostic challenges and with early diagnosis and adequate treatment, NPTB carries a good prognosis with complete disease resolution.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Iranian Journal of Otorhinolaryngology

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 638
Atıf : 91
2023 Impact/Etki : 0.008
Iranian Journal of Otorhinolaryngology