Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine erişmede hemşirenin önemi
2020
Dergi:  
Sağlık ve Yaşam Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için hemşirenin rolünü ortaya koymak amaçlanmıştır. Sürdürülebilir kalkınma, son yüzyılın en çok kullanılan kavramlarından biridir. Geçtiğimiz 50 yıl içerisinde sürdürülebilir kalkınma giderek önem kazanmış ve çevre sorunları üzerine odaklanmıştır. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri; dünyanın refahını, barışını güçlendirmeyi, yoksulluk ve açlığın giderilmesini aynı zamanda çevreyi korumayı hedefleyen bir eylem planı olarak ortaya çıkmıştır. Bu eylem planı, 2015 yılında Birleşmiş Milletler tarafından dikkate alınmıştır. Birleşmiş Milletler 2030 yılına kadar ortaya konan eylem planındaki 17 hedef ile ilgili çalışmalar başlatmıştır. Bu amaçla uluslar, mevcut politika ve stratejilerinde değişikliklere gitmişlerdir. Örneğin; doğal kaynakları korumak, sağlıkta ihtiyaçları karşılamak vb. sürdürülebilir kalkınmanın hedeflerine erişmede ekip çalışması, iletişim, objektif performans değerlendirme gibi faktörler söz konusudur. Hemşireler, toplum ve çevre sağlığının gelişmesinde önemli role sahiptir. Uluslararası Hemşireler Birliği; sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada hemşirelerden birey, meslek üyesi ve multidisipliner ekibin üyesi olarak yapması gereken sorumlulukları yerine getirmesini beklemektedir. Böylece hemşireler sürdürülebilir kalkınma hedeflerine erişmede değişim ve gelişim ajanı olarak görülebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sağlık ve Yaşam Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Sağlık ve Yaşam Bilimleri Dergisi