Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Türkiye’de Uygulanan Güneş Evlerinin Karşılaştırmalı Olarak Analizi
2021
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yapı sektörü enerji kaynaklarının önemli bir bölümünü geri dönüşü olmayacak biçimde tüketmekte ve çevreye zarar vermektedir. Kaynakların sınırlılığı ve ortaya çıkan çevre sorunları dünyada ve ülkemizde yeni enerji kaynaklarının araştırılmasını ve yapı sektöründe de yenilenebilir enerji kaynaklarının, çevreye duyarlı ve enerji etkin yapı tasarımlarının kullanılmasını zorunlu hale getirmiştir. Bu çerçevede temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi ve yapıda güneş enerjisinin kullanımı konuları önem kazanmıştır. Türkiye sahip olduğu potansiyel güneş enerjisi açısından Avrupa ülkelerine kıyasla avantajlı konumda olmasına karşın, yapılarda güneş enerjisinden yeterince yararlanılmamakta ve yapılan çalışmalar akademik çalışmalarla sınırlı kalmaktadır. Türkiye’de yapıların ısıtma, soğutma, aydınlatma ve havalandırılmasında güneş enerjisinden aktif ve pasif yöntemlerle yararlanmak amacıyla gerçekleştirilen güneş evleri birbirinden farklı işlevlerle tasarlanmış tekil örneklerden oluşmaktadır. Bu çalışmanın amacı yenilenebilir enerji kaynakları kapsamında yapılarda güneş enerjisinin kullanımının önemini vurgulamak, Türkiye’de uygulanan güneş evlerini karşılaştırmalı olarak irdelemek ve güneş evi tasarımı için önerilerde bulunmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Comparative Evaluation Of Solar Houses Applied In Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

The construction sector consumes a significant portion of the energy resources irreversibly and harms the environment. Limited resources and emerging environmental problems have made it necessary to search for new energy resources in the world and in our country, and to use renewable energy sources, environmentally friendly and energy efficient building designs in the building sector. In this context, the issues of solar energy, which is one of the clean and renewable sources and the use of solar energy in buildings, have gained importance. Although Turkey is in advantageous position compared to European countries in terms of potential solar energy, solar energy is not sufficiently utilized in buildings and studies are limited to academic studies. Solar houses, which are built in Turkey in order to benefit from solar energy with active and passive methods in heating, cooling, lighting and ventilation of buildings, consist of single examples designed with different functions. The aim of this study is to emphasize the importance of the use of solar energy in buildings within the scope of renewable energy sources, to examine the solar houses applied in Turkey comparatively and to make suggestions for solar house design.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.553
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi