Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
 İndirme 4
Akut Böbrek Hasarının Yeni Biyobelirteçleri
2013
Dergi:  
Arşiv Kaynak Tarama Dergisi
Yazar:  
Özet:

Acute kidney injury is a clinical syndrome which is generally defined as an abrupt decline in glomerular filtration rate causing accumulation of nitrogenous products and rapid development of fluid, electrolyte and acid-base disorders. It is an important clinical problem increasing mortality in patient with several co-morbid conditions. The frequency of acute kidney injury occurrence varies from 5% on the inpatients wards to 30-50% in patients from intensive care units. Serial measurement of creatinine and urine volume do not make it possible to diagnose acute kidney injury at early stages. Serum creatinine may be influenced by age, weight, hydration status and become apparent only when the kidneys have lost 50% of their function. For that reasons we need new markers. Here, we are reviewing the most promising new acute kidney injury markers, neutrophil gelatinase associated lipocalin, cystatin-C, kidney injury molecule-1, liver fatty acid binding proteins and IL-18.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Arşiv Kaynak Tarama Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 549
Atıf : 2.867
2023 Impact/Etki : 0.048
Arşiv Kaynak Tarama Dergisi