Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 11
 İndirme 3
Maternal Obezite ile İlişkili Risklerin Kanıt Temelli Yönetimi
2020
Dergi:  
Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Obezite, vücut yağlarının aşırı artmasıyla karakterize Beden Kitle İndeksi (BMİ)’nin 30 kg/m2 veya daha fazla olması durumudur. Obezite prevalansının son yıllarda önemli ölçüde artış gösterdiği, dünyadaki 18 yaş ve üstü yetişkin kadınların %40'ının aşırı kilolu, %15'inin obez olduğu bildirilmektedir. Gebelikte obezite prevalansının %1,8 ila %25,3 arasında değiştiği, obezitenin pek çok maternal ve fetal riske neden olduğu bilinmektedir. Obezite sorunu annede; gestasyonel diyabet, hipertansiyon, preeklampsi, acil sezaryen, artışı ile; fetüste ise prematürite, ölü doğum, konjenital anomaliler, makrozomi ve çocukluk obezitesi artışı ile ilişkilidir. Ayrıca obez gebelerde vajinal veya sezaryen doğum sırasında ya da sonrasında çeşitli komplikasyonların geliştiği, anne ve bebeklerinin daha uzun süre hastanede kaldığı bilinmektedir. Gebelik öncesi, sırası ve sonrasında değiştirilebilir yaşam bicimi davranışları yoluyla kilonun kontrol altına alınması, obezite ile ilişkili maternal ve fetal risklerin önlenmesi için gerekli girişimlerin zamanında planlanması önemlidir.  Bu derlemede, maternal obezite ile ilişkili risklerin kanıt temelli yönetiminin özetlenmesi amaçlandı.

Anahtar Kelimeler:

Proof-based management of the risks associated with maternal obesity
2020
Yazar:  
Özet:

Obesity is a medical problem which is characterized by excessive increase in body fat and negatively affects the health of the individual-dual. The prevalence of obesity is increasing gradually among reproductive age women and pregnant women all over the world and in our country. 40% of adult women aged 18 and over in the world are overweight and 15% are obese. The prevalence of obesity in pregnancy varies between 1.8% and 25.3%. Maternal obesity before and during pregnancy affects both mother and newborn. Whin obesity problem causes gestational diabetes, preec-lampsia, cesarean section increase in mother;in fetus, it causes premature, stillbirth, congenital anomaly, macrosomia and increase in childhood obesity. However, in the obese pregnant women develop various complications after birth and it is known that mothers and their babies stay in hospital for longer. It is very important to know the effects and risks of obesity on maternal health and neonatal health. Multidisciplinary care should be given to women in order to prevent and manage the risks associated with obesity before, during and after pregnancy. In this review, aimed to summarize the possible risks and evidence-based management of maternal obesity.

Anahtar Kelimeler:

Evidence-based Management Of Risks Associated With Maternal Obesity
2020
Yazar:  
Özet:

Obesity is a medical problem which is characterized by excessive increase in body fat and negatively affects the health of the indivi-dual. The prevalence of obesity is increasing gradually among reproductive age women and pregnant women all over the world and in our country. 40% of adult women aged 18 and over in the world are overweight and 15% are obese. The prevalence of obe-sity in pregnancy varies between 1.8% and 25.3%. Maternal obe-sity before and during pregnancy affects both mother and newborn. Whin obesity problem causes gestational diabetes, preec-lampsia, cesarean section increase in mother;in fetus, it causes premature, stillbirth, congenital anomaly, macrosomia and increase in childhood obesity. However, in the obese pregnant women develop various complications after birth and it is known that mothers and their babies stay in hospital for longer. It is very important to know the effects and risks of obesity on maternal health and neonatal health. Multidisciplinary a care should be given to women in order to prevent and manage the risks associated with obesity before, during and after pregnancy. In this review, aimed to summarize the possible risks and evidence-based management of maternal obesity.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 463
Atıf : 734
2023 Impact/Etki : 0.165
Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi