Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 19
İstanbul, Çatalca, Göksel Bey Konutu Restorasyon Önerisi
2023
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

Çatalca İlçesinde önemli özellikler içeren kültür varlıkları bulunmakla birlikte ilçe 3 farklı sit alanına ve zengin geleneksel konut stokuna sahiptir. Günümüze kadar doğal ve insan kaynaklı nedenlerden dolayı bozulma sürecinde olan konutlar özellikle mübadele sonucunda değişen nüfus hareketlerine bağlı olarak da değişime uğramıştır. 237 ada 7 parselde bulunan Göksel Bey Evi de özgün halini kısmen korumakla birlikte çeşitli müdahaleler dolayısıyla niteliğini kaybetmeye başlamıştır. Yapının korunması ve yaşatılması önem arz etmekte özgün haline döndürülmesi amaçlanmaktadır. Bu sebeple konut belgelenerek meydana gelen bozulma ve sorunlar tespit edilmiştir. Yapının belgelenmesi optik yöntem olan “total station” ve klasik rölöve alma yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Yerinde yapılan incelemeler ve karşılaştırmalı örnekler doğrultusunda özgün haline yönelik restitüsyon önerisi getirilmiştir. Özgün konut işlevi ile kullanılmasına karar verilen yapıya ilişkin, bilimsel geçerlilikler doğrultusunda korunmasına yönelik müdahale kararları alınmış ve restorasyon projesi hazırlanmıştır. Çalışma ilçede bulunan diğer konutların korunması ve yaşatılması için kaynak oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Restoration Proposal For Goksel Bey Dwelling In Catalca, İstanbul
2023
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

Although there are cultural assets with important features in Çatalca District, Turkey, the district has three different sites and rich traditional housing stock. Houses that have been deteriorating due to natural and human-caused reasons until today have also undergone changes due to changing population movements, especially as a result of population exchange. Göksel Bey Dwelling, located on the island no 237 parcel no 7, has also partially preserved its original form but has begun to lose its quality due to various interventions. It is important to conserve and maintain the structure and it is aimed to return the housing to its original state. For this reason, the housing was documented to identify the deterioration and problems that occurred. The documentation of the structure was carried out using the optical method "total station" and the classical building survey method. In accordance with the on-site survey and comparative examples, a restitution proposal was made for its original state. In accordance with the scientific grounds, intervention decisions were made to conserve and a restoration project was prepared for the housing to be used its original residential function. The study creates resources for the conservation and survival of other houses located in the district.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kent Akademisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 691
Atıf : 1.337
2023 Impact/Etki : 0.266
Kent Akademisi