Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
TSH, FT4 ve FT3 Testlerinin Ölçüm Belirsizliğinin Değerlendirilmesi
2015
Dergi:  
Türk Klinik Biyokimya Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Ölçüm belirsizliği (U) ölçüm sonucu ile beraber raporlanan ve ölçüm sonucuna atfedilebilecek olasılıkların dağılımını gösteren bir parametre olarak tanımlanmıştır. Ölçüm belirsizliği klinisyenin tıbbi kararı vermesinde çok önemlidir, tanı ve tedaviyi yönlendiricidir. Bu çalışmanın amacı, laboratuvarımızda fT4, fT3 ve TSH parametrelerinin ölçüm belirsizliğini belirlemektir. Yöntem: Bu çalışmada Nordtest kılavuzunda tanımlanan ölçüm belirsizliği hesaplama modeli kullanıldı. Standart, birleşik ve genişletilmiş belirsizlik değerleri bu modelle hesaplandı. Bulgular: TSH testi için genişletilmiş belirsizlik değerini %17.93 hesaplandı. fT4 ve fT3 için bu değeri sırasıyla %8.83 ve %9.13 olarak bulundu. FT4'ün genişletilmiş belirsizlik değeri Westgard'ın % TEa değerinden yüksek bulundu. Sonuç: Laboratuvardaki tüm değişiklikler belirsizliği etkileyebilir. Bu yüzden için belirsizlik sürekli olarak izlenmelidir ve belirsizlik tahminleri daha fazla veri eklenerek iyileştirilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk Klinik Biyokimya Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 63
Atıf : 5
Türk Klinik Biyokimya Dergisi