Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 12
Asgari Geçim İndirimi Uygulamasında Çalışmayan Eş Kavramı Niteliğinin Vergilendirmede Adalet İlkesi Yönünden Değerlendirilmesi
2018
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

Sosyal devlet anlayışı temelinde, ödeme gücü, vergilemede eşitlik ve adalet gibi kavramlar modern vergi sistemlerinin vazgeçilmez unsurlarındandır. Bu kavramlara yönelik politika arayışlarının bir ürünü olarak doğan asgari geçim indirimi uygulamasının, yasal dayanağını 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu oluşturmaktadır. Asgari geçim indirimi gerçek usulde ücret geliri elde eden mükelleflerin kişisel ve ailevi özelliklerine göre vergilendirilmesi esasına dayanmaktadır. Bu çalışma, asgari geçim indirimi kapsamında dikkate alınan çalışmayan eş tabirini vergilemede adalet yönünden değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Çalışmanın sonuçları; konuya ilişkin asgari geçim indirimi uygulamasında farklı gelir unsurlarında farklı uygulamaların olmasının yanı sıra, adalet yönünden de tartışmalı bir durumun varlığına işaret etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası