Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 50
 İndirme 16
Çocuk Dergileriyle Zenginleştirilmiş Türkçe Dersinin Temel Dil Becerileri Üzerindeki Etkileri: Bir Eylem Araştırması
2021
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma Türkçe dersinde materyal olarak çocuk dergisi kullanımının temel dil becerileri üzerinde ne gibi etkileri olduğunu keşfetmeye odaklanmıştır. Eylem araştırması modelinde yürütülen araştırma beş haftalık bir süreci kapsamıştır. Uygulama Kayseri ili Melikgazi ilçesi İldem İMKB Ortaokulunda yapılmıştır. Araştırma sürecinde Türkçe ders kitabı yerine çocuk dergilerinden seçilmiş metinler ve bu metinlerin bulunduğu çocuk dergileri kullanılmıştır. Metinlere ve metnin ait olduğu sayının içeriklerine uygun etkinlik kitabı hazırlanmıştır. Araştırmanın verileri öğrenci yansıtıcı günlüğü, araştırmacı günlüğü, komite toplantısı, veli toplantısı ve derslerde kaydedilen videolardan elde edilmiştir. Video kaydı ve diğer veriler Nvivo 10 nitel veri analizi programına aktarılarak içerik analizi yöntemiyle analiz edilmiştir. Derslere ait video kayıtları öğrencilerin dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerisi etkinliklerine katılım sürelerine göre kodlanmıştır. Kodlamada öğrencilerin derse ve etkinliklere katılım durumuna göre 3’lü derecelendirme puan kodu kullanılmıştır. Araştırmanın bulguları, çocuk dergileri ile işlenen Türkçe dersinin dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerileri üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu göstermiştir. Video kodlamasından elde edilen bulgularda ise dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerinde en fazla süreye sahip kodların 3 (çok iyi) derece düzeyinde olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Turkish Lesson Enriched With Children's Periodicals On Basic Language Skills: An Action Research
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study was to examine the effect of using children's periodicals as a material in Turkish lessons on basic language skills. The research was carried out in the action research model. The research was implemented in a Turkish course in a period of five weeks. The research was implemented in İldem İMKB Secondary School in Melikgazi district of Kayseri province. In the research process, texts selected from children's magazines and children's magazines belonging to these texts were used instead of Turkish textbooks. An activity book has been prepared in accordance with these texts and the contents of the issue to which the text belongs. The research data were obtained from the student reflective diary, the researcher's diary kept to follow the process and reflect the observations, the committee meeting, the parent meeting and the videos recorded in the lessons. Video recording and other data were transcribed and analyzed by content analysis method. In addition, video recordings were analyzed by content analysis method. The video recordings of the lessons were coded based on the students' participation time in the activities of reading, writing, speaking, and listening skills. In the coding, a 3-point rating code was used according to the students' participation in the course and activities. The study's findings revealed that the Turkish course, which used children's magazines as a teaching material, had a positive effects on listening, reading, speaking, and writing skills. According to the findings of video coding for students' participation in basic language skills activities, the codes with the longest duration in listening, reading, speaking, and writing skills were at the level of 3 (very good).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 693
Atıf : 2.532
2023 Impact/Etki : 0.278
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi