Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 141
 İndirme 33
 Sesli Dinleme 1
DİL OYUNLARI KAVRAMINDAN HAREKETLE FİLM DİLİ VE ANLAM ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Wittgenstein’ın geç dönem eseri Felsefi Soruşturmaların temel tezi bir kelimenin anlamını belirleyen şeyin onun dildeki kullanımı olduğu düşüncesidir. Bu bakımdan herhangi bir dil kullanım alanındaki anlam ilişkileri belirli bir sabit yapıdan hareketle çözümlenemez. Buradan hareketle filozof Felsefi Soruşturmalar adlı eserinde bu temel tezi ortaya koyabilmek için dilin çeşitli kullanım biçimlerinin analizlerini yapmaya girişir. Bu girişimlerin bir sonucu olarak ise filozofun temel tezini destekleyen aile benzerlikleri, dil oyunları, gramer gibi temel kavramlar ortaya çıkar. Yöntemsel açıdan analitik felsefe geleneği içerisinde konumlandırılan bu tarz bir girişim, dilin çeşitli kullanım biçimlerinin analiz edilmesinden hareketle, dile ve anlama ilişkin genel bir bakış açısı kazanmamıza yardımcı olur. Bu çalışmanın amacı dil oyunları teorisinden hareketle film dili ve anlam arasındaki ilişkileri ortaya koyabilmek amacıyla incelemektir. Bu inceleme sonucunda film dilinin sabit bir yapısının olup olmadığı sorusunun cevabı ve film diline anlam açısından etki eden kavramlar zorunlu olarak ortaya çıkacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Review of the relationship between the language and the meaning of the film from the caprime to the movement
2020
Yazar:  
Özet:

Wittgenstein’s late-term work The basic thesis of Philosophical Studies is the idea that what determines the meaning of a word is its use in the language. In this regard, the meaning relationships in any language use cannot be resolved by movement from a specific fixed structure. From here, the philosopher begins to analyze the various forms of use of the language in his work called Philosophical Investigations in order to reveal this basic thesis. As a result of these initiatives, basic concepts such as family similarities, language games, gramer arise that support the fundamental thesis of philosophy. This type of initiative, positioned in the tradition of analytical philosophy from a methodological point of view, helps us to gain a general perspective on language and understanding, by moving from the analysis of the various forms of use of the language. The aim of this study is to explore the relationship between the language and meaning of the film from the theory of language games. As a result of this review, the answer to the question of whether the film language has a fixed structure and the concepts that influence the film language in terms of meaning will necessarily arise.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.801
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi