Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 98
 İndirme 22
Adorno’da bir Tavır Olarak Diyalektik
2020
Dergi:  
Beytulhikme An International Journal of Philosophy
Yazar:  
Özet:

Bu makalede Adorno’nun negatif diyalektiğini Kant ve Hegel ile ilişkisinde kavramaya çalıştık. Bu amaçla, Adorno’daki özne-nesne ilişkisi ve deneyim kavramı Kant ve Hegel ile karşılaştırılarak anlatılmaya çalışıldı. Bunun dışında Hegel’in Fenomenolojisi’nin tarihsel bağlamı ile Adorno’nun kendi negatif diyalektik düşüncesi tarihsel bağlamı içinde ele alınmaya çalışıldı. Bu noktada, Adorno’nun sistem ve yöntem eleştirisi üzerinde durularak diyalektiğin artık sadece muhalif bir tavır olabileceği ortaya konulmaya çalışıldı. Ayrıca, Adorno felsefesinin Hegel’den çok Kant’a yakın olduğu da ortaya konmaya çalışıldı.

Anahtar Kelimeler:

Dialectic as a Attitude in Adorno
2020
Yazar:  
Özet:

In this article we tried to understand Adorno’s negative dialect in his relationship with Kant and Hegel. For this purpose, the substance-object relationship and the concept of experience in Adorno was tried to be explained by comparing with Kant and Hegel. In addition, the historical context of Hegel’s phenomenology and Adorno’s own negative dialectic thought were attempted to be addressed within the historical context. At this point, Adorno’s criticism of the system and method was attempted to find out that dialogue could now be just an opposition attitude. In addition, Adorno’s philosophy was more close to Kant than Hegel.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Beytulhikme An International Journal of Philosophy

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 543
Atıf : 851
2023 Impact/Etki : 0.042
Beytulhikme An International Journal of Philosophy