Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 42
 İndirme 11
SOYUTTAN SOMUTA, SANALDAN GERÇEĞE: ÖĞRETMEN ADAYLARININ BAKIŞ AÇISIYLA ÜÇ BOYUTLU YAZICILAR
2018
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı sosyal bilgiler öğretmen adaylarının 3 boyutlu yazıcılar ve bu yazıcılar aracılığıyla alınan modellere ilişkin görüşlerini ve öğretmen adaylarının bakış açısıyla bu modellerin sosyal bilgiler dersine katkısını saptamaktır. Çalışmada nitel araştırma yaklaşımına dayalı olarak olgubilim deseni kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunun belirlenmesinde amaçlı örnekleme yöntemlerinden ölçüt örneklemeden yararlanılmıştır. Bu kapsamda araştırma, 2015-2016 güz yarıyılında bir devlet üniversitesinin Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programında öğrenim gören ve “Sosyal Bilgiler Ders Kitabı İncelemeleri” dersinde 3 boyutlu yazıcıyla ilişkilendirilmiş ders planı hazırlayan 20 öğrenciyle yarı yapılandırılmış görüşmeler aracılığıyla gerçekleştirilmiştir. Verilerin analizinde tümevarımsal analiz yaklaşımı benimsenmiştir. Araştırma sonucunda öğretmen adayları, üç boyutlu yazıcıları soyutu somuta dönüştüren, öğrenme-öğretme sürecini destekleyecek materyalleri kullanışlı bir biçimde üretilebilen, üçüncü boyutu öğrenme-öğretme sürecine katan, dokunma duyusunu harekete geçiren ve bu bağlamda kolaylık sağlayan devrimsel bir teknoloji olarak tanımlanmıştır.  Öğretmen adaylarının 3 boyutlu yazıcılar ve bu yazıcılar aracılığıyla alınan modellerin sosyal bilgiler dersine katkılarına yönelik değerlendirmelerinde de  “soyuttan somuta dönüşüm” etkisi ön plana çıkmıştır. Araştırmada elde edilen sonuçlar doğrultusunda öğretmen adaylarının, 3 boyutlu yazıcılar konusunda bilgi ve deneyim kazanmalarına yönelik öneriler sunulmuştur.  

Anahtar Kelimeler:

From Soyuttan Somuta to Reality: Three-dimensional writers with the eye of the teacher's candidates
2018
Yazar:  
Özet:

The objective of this research is to determine the opinions of social information teachers candidates on the models received through 3D printers and these printers and the contribution of these models to the social information course from the point of view of teachers candidates. The study is based on the research approach. The study has been used for the determination of the study’s study group for the purpose of sampling methods. In this context, the research was carried out through semi-configured conversations with 20 students who studied in a public university's Social Information Teaching Program in the 2015-2016 semester and prepared a 3-dimensional printer-related curriculum in the "Social Information Curriculum Review" course. In the analysis of the data, a tubular analysis approach has been adopted. According to the research, teaching candidates are defined as a revolutionary technology that transforms three-dimensional printers into abstract material, which can produce materials that support the learning-learning process in a convenient way, adds the third-dimensional learning-learning process, activates the touch sensation and facilitates in this context.  In the assessments of the teaching candidates on their contribution to the social information course of three-dimensional printers and the models received through these printers, the effect of "transformation from soyutt to material" has come to the forefront. According to the results obtained in the study, recommendations were presented for teachers candidates to gain knowledge and experience in 3D printers.

Anahtar Kelimeler:

0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 10.194
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi