Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
REVISION SURGERY FOR NODAL RECURRENCE OF PAPILLARY THYROID CARCINOMA
2019
Dergi:  
KBB-Forum
Yazar:  
Özet:

Amaç: Rekürren papiller tiroid kanserlerin (PTK) cerrahi tedavisi hakkında küçük hasta gruplarını içeren az sayıda çalışma bulunmaktadır. Revizyon cerrahi uyguladığımız hastalarımızı retrospektif olarak ele alarak sonuçlarımızı, sonucu ve komplikasyon oranlarını etkileyen faktörleri gözden geçirdik. Gereç ve Yöntemler: Rekürren PTK için 2008 ile 2016 yılları arasında revizyon cerrahi uyguladığımız hastalar çalışmaya dahil edildi. Revizyon cerrahi öncesi uygulanan tedaviler, hastaların demografik özellikleri, takip peryodu, rekürrens kriterleri, uygulanan revizyon cerrahiler ve revizyon cerrahi sonuçları gözden geçirildi. Bulgular: Rekürren PTK için revizyon cerrahi uygulanan 43 hasta çalışmaya dahil edildi. Sekiz hastaya bilateral santral boyun diseksiyonu yapıldı. 23'ü daha önce opere edilmiş tarafa ve tamamı aynı taraf santral diseksiyonları içerecek şekilde olmak üzere toplam 50 lateral boyun diseksiyonu yapıldı.Hastaların hiçbirinde geçici veya kalıcı kord paralizisi görülmedi. Bir hastada (%2.3) geçici hipokalsemi gelişti. Tiroglobulin seviyesi anlamlı düşük bulunan 29 hastada (%67.4) takiplerde ortalama 7.4 yılda (3-10 yıl arası) nüks izlenmedi. Postoperatif dönemde tiroglobulin seviyesi yüksek bulunan 14 hastadan (%32.6) ortalama 5.75 yıllık (5-7 yıl) takipte 4 hastada (%28.5) nüks izlendi. Sonuç: Rekürren PTK revizyon cerrahileri sonrasında hayati komplikasyonlar gelişebilir. Yakın takip, teknolojik gelişmelerin özellikle sinir stimülatörlerinin kullanımı ile birlikte yapılan dikkatli diseksiyonlarla bu hasta grubunda komplikasyon oranları düşürülebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












KBB-Forum

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 97
Atıf : 5
KBB-Forum