Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 7
Turkish-Bulgarian Relations In The Post-Cold War Era; The Exemplary Relationship In The Balkans
2001
Dergi:  
The Turkish Yearbook of International Relations
Yazar:  
Özet:

Turkish-Bulgarian relations have been full of fluctuations throughout the history, and they reached lowest point in the second part of 1980s. The assimilation campaign against Turkish minority in Bulgaria, which peaked in 1989 when Bulgaria forced hundreds of thousands of Turks to migrate to Turkey, caused a serious crisis in relations with Ankara. The assimilation process led to isolation of Bulgaria in the international arena, thus leading to overthrow of the Zhivkov regime. This was the turning point both in the modern history of Bulgaria and also Turkish-Bulgarian relations. The country entered a new era both in its domestic and foreign policies. With the end of the Cold War, it turned its face toward West and began to take steps to establish democratic political system and free market economic model. Similarly, its foreign policy priorities became integration to Western instituitions, especially NATO and the EU. Ali these changes in domestic and foreign policies have reflected in Turco-Bulgarian ties: The bilateral relations experienced an unexpected boost and the two countries become partners in many areas. Accordingly, this article tries to shed light on the changing state of Turkish-Bulgarian relations after the collapse of the bipolar vvorld order. It argues that the changes in Turco-Bulgarian relations prove the falsity of the ethnic-hatred theory often attributed to the Balkans. The improvement in ties between Ankara and Sofıa shows that when there is an appropriate state of international affairs and rational leaders, Balkan countries can also achieve friendly relations

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








The Turkish Yearbook of International Relations

Dergi Türü :   Uluslararası

The Turkish Yearbook of International Relations