Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
Robust optimal stabilization of balance systems with parametric variations
2017
Dergi:  
Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Science
Yazar:  
Özet:

This paper proposes a method of robust optimal stabilization for balance systems such as rocket and missile systems, Segway human transportation systems, and inverted pendulum systems. Constant-gain controllers such as linear-quadratic regulators may not guarantee stability let alone optimality for balance systems affected by parametric variations. The robust stability and robust performance achieved through the proposed variable-gain controller are better than those of the linear-quadratic regulator. The proposed controller consists of two components, one of which is designed offline for nominal values of parametric variations and one of which is updated online for off-nominal values of parametric variations. A salient feature of the proposed method is a linear transformation that converts the vector control input of balance systems into scalar control input for application of the proposed method. A fourth-order linearized model of an inverted pendulum system is simulated to show the efficacy of the proposed method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Science

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.879
Atıf : 1.406
2023 Impact/Etki : 0.016
Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Science