Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 68
 İndirme 18
ZİNDAN ADASI’NA JUNGÇU BİR BAKIŞ: GERÇEKLİK VE KURGUSAL GERÇEKLİK ÇATIŞMASI
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz Amerikan yazarlarından Dennis Lehane’nin Zindan Adası adlı romanı, aslında Aschecliffe Hastanesi’nde bir hasta olan ana karakter, Teddy Daniels’ın karmaşış iç yaşamına odaklanır. Roman kaybolan bir hastanın araştırılmasına dayalı bir detektif öyküsü sunmasına rağmen, ana karakter eşinin ve çocuklarının ölümünü kapsayan rüyaları ve halüsinasyonlarını yansıtan fevri ve aksi davranışlarıyla okuyucunun dikkatini çeker. Korkunç anılarından dolayı, gerçeği kabul etmeyi reddeder ve her defasında kendisinin, doktorların ve çalışanların farklı roller aldığı kendi kurgusal gerçekliğini yaratır. Ancak bilinçdışında saklamayı tercih ettiği gerçekler sürekli rüyaları ve halüsinasyonlarıyla yeniden ortaya çıkar. Analitik psikolojinin önemli isimlerinden biri olan Carl Jung, psikolojik sağlık için dengede olmaları hayati önem taşıyan rüyaları ve kişisel bilinçdışını ilişkilendirir. Ana karakter ölen eşinin ve çocuklarının halüsinasyonlarını sözde detektif kimliğinden ayıramamaktadır. Böylece, bu makale Teddy Daniels’ın rüyaları ve bilinçdışı arasındaki ilişkiyi Jung’un analitik psikoloji bakış açısına değinerek, özellikle rüyalar, halüsinasyonlar, kişisel bilinçdışı ve gölge kavramları üzerinden incelemeyi amaçlar.

Anahtar Kelimeler:

A JUNGÇU IN THE ISLAND OF ZINDAN: A TRUTH OF REALITY AND KURGUSAL REALITY
2020
Yazar:  
Özet:

The American writer Dennis Lehane The island of Zindan His novel, the main character, who is actually a patient at the Aschecliffe Hospital, focuses on Teddy Daniels' complicated inner life. Although the novel presents a detective story based on the investigation of a missing patient, the main character attracts the reader's attention with his ferocious and opposite behavior that reflects his dreams and hallucinations that cover the death of his spouse and children. Because of his horrible memories, he refuses to accept the truth and creates his own fictional reality every time he takes the different roles of himself, the doctors and the staff. But the facts he prefers to hide out of consciousness are constantly revealed with his dreams and hallucinations. Carl Jung, one of the important names of analytical psychology, relates the vital dream of being balanced for psychological health to his personal awareness. The main character cannot separate the hallucinations of the deceased spouse and children from the so-called detective identity. Thus, this article aims to study the relationship between Teddy Daniels' dreams and unconsciousness from Jung's analytical psychology point of view, especially through dreams, hallucinations, personal unconsciousness and shadow concepts.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.797
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi