Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Synthesis and characterisation of tris(2,4-dinitrophenoxo)monooxovanadium(V) and its complex salts
2011
Dergi:  
Turkish Journal of Chemistry
Yazar:  
Özet:

The monooxovanadium(V) complex of composition [VO(OC6H3(NO2)2-2,4)3] (I) was synthesized by the reaction of VOCl3 with Me3SiOC6H3(NO2)2-2,4 in toluene and characterised by elemental analyses, molar conductance, and IR, 1H- and 13C-NMR, and mass spectral studies. The reactions of (I) with alkali metal 2,4-dinitrophenoxides [MOC6H3(NO2)2-2,4] (M = Li, Na, K) yield complex salts of composition M[VO(OC6H3(NO2)2-2,4]4 authenticated by physicochemical and IR spectral studies. Thermal behaviour of complexes was studied by TG and DTA techniques. The molecular modelling calculations of the parent complex and its complex salts were performed to visualise the probable geometry around vanadium metal, which, coupled with spectroscopic evidence, suggests a distorted tetrahedral and a trigonal-bipyramidal geometry for respective complexes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Chemistry

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.410
Atıf : 1.692
2023 Impact/Etki : 0.068
Turkish Journal of Chemistry