Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 5
ÜRDÜN LİSANSÜSTÜ EĞİTİM SORUNLARI VE TÜRKİYE AKADEMİK İŞBİRLİĞİ Ürdün Üniversitesi Lisansüstü Fıkıh Eğitimi Örneği
2017
Dergi:  
İslami İlimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Ürdün Üniversitesi lisansüstü eğitim sorunlarını lisansüstü fıkıh eğitimi örneğinde ele almakta, ekonomik şartların, akademik anlayışın ve kütüphanecilik hizmetlerinin lisansüstü eğitim üzerindeki etkilerini incelemektedir. Bu yönüyle fıkıh eğitim sosyolojisi mahiyetindedir. İslam ülkelerinin eğitim ve bilim alanlarındaki eksikliklerini akademik işbirliği çerçevesinde çözüme kavuşturması mümkündür. Türkiye, yeni açılan ilahiyat fakültelerindeki akademik ihtiyacı karşılamak üzere İslami ilimler alanında Ürdün tecrübesinden yararlanmaktadır. Ürdün de gerek ilahiyat bilimleri, sosyal bilimler, fen, teknoloji ve sağlık bilimleri gerekse diğer alanlarda Türkiye akademik birikiminden istifade edebilir. Akademik işbirliğini geliştirme suretiyle, eğitim alanındaki zayıflıkları gidermek ve toplumsal kalkınmanın eğitimden kaynaklanan engellerini bertaraf etmek mümkündür. Arap ve Türk dünyası arasındaki işbirliğini güçlendirmek, böylece fıkhi problemler dâhil olmak üzere, İslam toplumlarının ortak sorunlarına çözüm üretmek mümkündür.

Anahtar Kelimeler:

Products Licensing Education Problems and Turkish Academic Cooperation University of Jordan Graduate Education Example
2017
Yazar:  
Özet:

This study addresses postgraduate education problems in the example of postgraduate education, examining the impact of economic conditions, academic understanding and library services on postgraduate education. In this regard, the social education is in the mind of social science. It is possible for Islamic countries to resolve their deficiencies in the fields of education and science in the framework of academic cooperation. Turkey is taking advantage of Jordan's experience in the field of Islamic sciences to meet the academic needs of the newly opened theological faculty. If Jordan needs the science of theology, social sciences, science, technology, and health sciences, it can take advantage of the academic accumulation of Turkey in other fields. Through the development of academic cooperation, we can address the weaknesses in the field of education and eliminate the obstacles to social development resulting from education. Strengthening cooperation between the Arab and Turkish world, thus being possible to create solutions to the common problems of Islamic communities, including the philosophical problems.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




İslami İlimler Araştırmaları Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 106
Atıf : 52
2023 Impact/Etki : 0.167
İslami İlimler Araştırmaları Dergisi