Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 56
 İndirme 1
Yüzey Yanıt Metodolojisi İle Biberiye Yaparaklarından Rosmarinik Asit Ekstraksiyonunun Optimizasyonu
2017
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Rosmarinik asit, karnozol ve karnosik asit, biberiye (Rosmarinus officinalis) 'de bulunan önemli doğal antioksidandır. Rosmarinik asit (RA), Bu bileşiklerin, özellikle de Rosmarinik asitin biyolojik aktivitelerini rapor eden çok sayıda çalışma bulunmaktadır. Rosmarinik asitin in-vitro çalışmalarda anti-HIV-1, antibakteriyel, antioksidan, anti-kanserojen ve anti-alerjik aktiviteler, antiviral özellikler gibi bazı biyolojik faaliyetleri olduğu bildirilmiştir. In vivo çalışmalar da Rosmarinik Asitin antialerjik, antitromboz ve antikanserojenik özellikler sergilediğini göstermiştir. Endüstri pek çok faydalı etkileri nedeniyle doğal gıda koruyucuları, antimikrobiyal ve antioksidanlar ile giderek daha fazla ilgilenmektedir. Bu çalışmada, biyolojik olarak güçlü bir antioksidan olan rosmarinik asit bileşimi, Biberiye yapraklarından ekstrakte edildi. Ultrasonik Destekli Ekstraksiyon ve Yüzey Yanıt Metodolojisi Biberiye yapraklarından antioksidanların ekstraksiyon koşullarını optimize etmek için kullanılmıştır. En yüksek Rosmarinik Asit düzeyi (% 6,77) için öngörülen optimum koşullar % 34,37 etanol, 37,15 dk ekstraksiyon zamanı ve 73,38 °C ekstraksiyon sıcaklığı olarak tespit edilmiştir. Tahmin edilen optimum koşullarda, deneysel değerler tahmin edilen değerlere çok yakındı.

Anahtar Kelimeler:

Optimization of the extract of Rosmaric Acid from Beverlying with Surface Response Methodology
2017
Yazar:  
Özet:

Rosmaric acid, carnosol and carnosic acid are important natural antioxidants found in pepper (Rosmarinus officinalis). There are numerous studies reporting the biological activity of these compounds, especially the Rosmaric acid. Rosmaric acid in-vitro studies have been to have some biological activities such as anti-HIV-1, antibacterial, antioxidant, anti-cancerogenic and anti-allergic activities, antiviral properties. In vivo studies have also shown that Rosmaric Acid has anti-allergic, antithrombous and anti-cancerogenic properties. The industry is increasingly interested in natural food protectors, antimicrobial and antioxidants due to its many beneficial effects. In this study, the composition of rosmaric acid, a biologically powerful antioxidant, was extracted from the leaves of the biber. Ultrasonic-supported Extract and Surface Response Methodology has been used to optimize the conditions of the extract of antioxidants from pepper leaves. The optimum conditions for the highest levels of Rosmaric Acid (6.77) were determined as 34.37% ethanol, 37.15 minutes of extraction time and 73.38 °C of extraction temperature. In the foreseeable optimum conditions, experimental values were very close to the foreseeable values.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.117
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi