Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
GALAKTOG İÇEREN BİTKİ ÇAYI TÜKETİMİNİN ANNE SÜTÜ MAKRO BESİN ÖGESİ BİLEŞİMİNE ETKİSİ
2022
Dergi:  
Journal of Health Sciences and Management
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı galaktagog içeren bitki çayı tüketiminin anne sütü enerji ve makro besin ögesi bileşimine etkisini belirlemektir. Yöntemler: Çalışma 12 Mart – 30 Haziran 2018 tarihleri arasında, 0-4 aylık bebeği olan, galaktagog içeren bitki çayı tüketen (n=43) ve tüketmeyen (n=56) anneler ile yürütülmüştür. El ile sağılan sütlerin enerji ve makro besin içeriği anne sütü analizi cihazı kullanılarak ölçülmüş annelerden geriye dönük 1 günlük besin tüketim kaydı alınmıştır. Anlamlılık düzeyi p<0,05 kabul edilmiştir. Bulgular: Galaktagog içeren bitki çayı tüketiminin eğitim düzeyi yüksek olan annelerde anlamlı olarak daha yüksek olduğu tespit edilmiştir (p=0,016). Anne sütü eneri ve makro besin ögesi içeriği açısından galaktagog içeren bitki çayı tüketen (n=43) ve tüketmeyen (n=56) anneler arasında anlamlı bir fark bulunmamıştır (p>0,05). Galaktagog içeren bitki çayı türünün anne sütü içeriğini etkilemediği saptanmıştır (p>0,05). Sonuç: Galaktagog içeren bitki çaylarının anne sütü içeriğini deiştirmediği belirlenmiştir. Bu çayların güvenlik, etkinlik ve olası yan etkilerinin daha büyük örneklem gruplarında ve randomize kontrollü çalışmalarda değerlendirilmesi gerektiği düşünülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Influences Of Consumption Of Herbal Galactagogue Tea On Composition Of Human Milk Macronutrients
2022
Yazar:  
Özet:

Aim: The aim of this study was to determine the influences of herbal galactagogue teas consumption on the composition of human milk energy and macro nutrients. Methods: It was a cross-sectional study conducted between 12 March and 30 June 2018, involving mothers having 0-4 month old infants consuming (n=43) and non-consuming (n=56) herbal tea containing galactagogue. Energy and macronutrients of human milks collected from mothers by hand expression were measured using a human milk analyzer, and retrospective 1-day food consumption records were obtained. Significance level was accepted as p <0.05. Results: Herbal tea consumption was significantly higher in highly educated mothers (p=0,016). No significant difference was found between the energy and macronutrient content of breast milk of the groups who consumed (n=43) and did not consume (n=56) herbal galactagogue tea (p>0.05). Type of herbal galactagogue tea did not affect the content of human milk (p>0.05). Conclusion: The consumption of herbal galactagogue teas did not change HM energy and macronutrient composition. It has been proposed that the safety, efficacy and possible side effects of these teas should be assessed in larger sample groups and randomized controlled trials.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Health Sciences and Management

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Health Sciences and Management