Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
İSLAMİYET’İN AFRİKA KITASINDAKİ GELENEKSEL KADIN GÜREŞİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
2019
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Güreşin mazisi, tarihin derinliklerinde köklü bir spordur. Güreş, bütün toplumlarda farklı isimler altında, yöresel kurallara bağlı olarak yapılmıştır. Afrika’da kadınlar, güreşi sadece bir spor olarak görmemekteydiler. Onlar için güreş, ergenlikten kadınlığa geçişin bir sembolü olduğu gibi, toplum içerisindeki statülerini artırmak için de bir araçtı. Yapılan bu çalışmanın amacı, İslamiyet’in Afrika Kıtasındaki geleneksel kadın güreşi üzerindeki etkisini ortaya koymaktır. Yapılan bu araştırma, tarihsel çalışmalarda kullanılan tarama modeli ve tarihsel araştırma metodu ile yapılandırılmıştır. Tarihsel araştırma metodu; kitap, belge, dosya, resmi ve özel yazışma evrakları; yabancı dilde bilgi ve belgelerin incelenmesi, tercüme edilmesi, okunması ve değerlendirmesine dayanan bir yöntemdir. Çalışmanın sonunda, İslamiyet’in Afrika Kıtası’ndaki geleneksel kadın güreşi üzerinde olumsuz etkisi olduğu anlaşılmıştır. İslamiyet’in etkisiyle kadınların güreş alanlarında giydikleri kıyafetler daha kapalı olmaya başlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact of Islam on the Traditional Women's Gospel in the African Book
2019
Yazar:  
Özet:

The game is a sport in the depths of history. The competition was held under different names in all communities, according to local rules. In Africa, women didn’t see competition as just a sport. For them, the struggle was a symbol of the transition from adolescence to female, as well as a tool to enhance their status within society. The aim of this study is to reveal the influence of Islam on the traditional women’s struggle in the African continent. This research is structured by the scanning model and the historical research method used in historical studies. The historical research method is a method based on the study, translation, reading and evaluation of books, documents, files, official and private correspondence documents and information and documents in a foreign language. At the end of the study, it was understood that Islam has a negative impact on the traditional women’s struggle in the African continent. With the influence of Islam, the clothes that women wear in the fields of fighting began to become closer.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 360
2023 Impact/Etki : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences