Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
 İndirme 4
PER3 VNTR GENOTYPES MAY PREDICT OVERALL SURVIVAL IN BLADDER CANCER PATIENTS IN THE TURKISH POPULATION
2020
Dergi:  
Mugla Journal of Science and Technology
Yazar:  
Özet:

Circadian genes were proven to play significant roles in tumor development and progression via coordinating various cellular processes. Though circadian rhythm disturbances both on the level of expression and genetic variant analysis have been associated with increased risk for many cancer types, none has investigated the potential effect of PER3 VNTR in bladder tumorigenesis yet. In this study, we aimed to assess PER3 VNTR’s effect in terms of creating susceptibility to bladder carcinoma formation. Our second target was to enlighten the possible associations between PER3 genotypes and clinicopathological correlations in bladder carcinoma cohort and thus evaluate outcomes in bladder carcinoma prognosis. In this case-control study, 116 patients and 120 healthy controls were recruited. DNA was isolated from peripheral blood using the standard salting-out procedure and PER3 VNTR variants (ins/del polymorphism) were determined with PCR technique to distinguish the 5-repeats allele (401 bp) from the 4-repeats allele (347 bp). Though this exploratory analysis did not provide evidence supporting the role of PER3 VNTR in the onset of bladder carcinoma, it enabled us to make a risk assessment for the prognosis of bladder carcinoma patients. The survival times of patients decreased in the patient group (progression and cystectomy positive) for PER3 4/4 genotype and (recurrence, progression and cystectomy positive) for PER3 4/5 genotype. Results presented in this study are highly recommended to be investigated and validated in larger samples in different populations and ethnicities to generalize potential clinical utility.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mugla Journal of Science and Technology

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 301
Atıf : 174
2023 Impact/Etki : 0.05
Mugla Journal of Science and Technology