Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 1
Kampüs Ağlarında Arkaplan Trafğin IP-Tabanlı Telefon Sistemlerin Ses Kalitesi Üzerindeki Etkisi
2017
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kampüs ağlarında veri ve IP-telefon tabanlı ses iletimi genellikle aynı ağ altyapısı üzerinde gerçekleştirilmektedir. Ağ ortamında genel anlamda iki farklı trafk ile karşılaşılır. Bunlardan birincisi data ve sesi ifade eden normal akış trafğidir. İkincisi ise istenmeyen trafk olarak kabul edilen ve IP-tabanlı ses paketlerini olumsuz etkileyen arkaplan trafğidir. Bu da ister istemez gecikmelere, dalgalanmalara neden olmakta ve nihayetinde paket kayıpları ile sonuçlanmaktadır. Bu çalışmada, ağ konfgürasyonlarından ve torrentlerden kaynaklanan ses bozucu etkenleri incelendi. Ağ cihazlarında tanımlanan VLAN (Sanal ağ) üzerinde ses paketleri taşındı. Böylece sesin kampüs ağında kesintisiz ve daha kaliteli olarak iletilmesi sağlandı. Burada Iperf aracı noktadan noktaya testler için kullanılırken, OPNET simülasyon yazılımı VLAN performansını değerlendirmek için kullanıldı. Kampüsün birden fazla biriminde yapılan testler; ses paketlerine ait dalgalanmaların 0-150 ms aralığında ve ses paketi gecikmelerinin ise 0-20 ms aralığında kaldığını göstermektedir

Anahtar Kelimeler:

The Impact of Background Traffic on the Sound Quality of IP-Based Telephone Systems
2017
Yazar:  
Özet:

Data and IP-telephone-based audio transmission in campus networks is usually performed on the same network infrastructure. In the network environment, two different traffic points are encountered. The first of these is the normal flow traffic that represents data and sound. The second is the background traffic, which is considered unwanted traffic and negatively affects IP-based audio packages. This, whether or not, causes delays, volatilities and ultimately results in package losses. In this study, the sound disturbing factors caused by network confusions and torrents were studied. Audio packages moved on the VLAN (Sanal network) defined on the network devices. Thus, the voice was provided to be transmitted in the campus network without interruption and in a better quality. While Iperf tool is used here for tests from point to point, OPNET simulation software was used to evaluate VLAN performance. Tests conducted in more than one unit of the campus show that the volatilities of sound packages remain within the range of 0-150 ms and the delays of sound packages remain within the range of 0-20 ms.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.053
Atıf : 3.929
2023 Impact/Etki : 0.187
Quarter
Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı
Q2
13/33

Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q2
41/135

Mühendislik Temel Alanı
Q2
28/114

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı
Q3
36/73

Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi