Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
Üniversite Öğrencilerinde Kahvaltı Yapma Alışkanlığının Saptanması ve Çözüm Önerileri
2020
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kahvaltı, yeterli ve dengeli beslenmede günün en önemli öğünü olarak büyük öneme sahiptir. Kahvaltının yapılmaması, yetersiz yapılması veya atlanması durumunda dikkat-algılama bozukluğu, fiziksel-zihinsel yorgunluk gibi sorunlar meydana gelir ve eğitim-öğretimde başarı azalarak nitelikli bireylerin yetişmesi engellenir. Bu çalışma, üniversite öğrencilerinin kahvaltı yapma alışkanlıklarını belirlemek için planlanıp ve uygulanmıştır. Bu amaçla, 2015-2019 öğretim yılında Mardin’de okuyan 18 yaş ve üzeri üniversite öğrencilerinin kahvaltı yapma alışkanlıkları anket yöntemi ile saptanmıştır. Çalışmaya % 62.0’si erkek ve % 38.0’i kadın olmak üzere 1200 kişi dahil edilmiştir. Çalışmaya katılan öğrencilerin yaş ortalaması kadınlarda 22.1, erkeklerde 23 yıl, eğitim süreleri ortalaması ise kadınlarda 15.2, erkeklerde 16.3 yıldır. Öğrencilerin ortalama boy uzunluğu, kadınlarda 154.4, erkeklerde ise 172.2 cm, vücut ağırlığı değerleri kadınlarda 56.2 kg, erkeklerde 79.1 kg’dır. Üniversite öğrencilerinin öğün atlama durumu incelendiğinde en çok atlanan öğünün (% 47.9) kahvaltı olduğu görülmüştür. Öğün atlamalarının sebebi, zaman yetersizliği (% 37.0) ve sabah geç kalkma (% 24.0) ve kahvaltı yapma alışkanlığın olmaması (% 19.0) olarak ifade edilmiştir. Kahvaltıda içecek tüketimi incelendiğinde, en fazla çayın tercih edildiği belirlenmiştir. Bu çalışmanın sonuçları üniversite öğrencilerin kahvaltı yapma alışkanlıklarının yetersiz olduğu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The habit of eating breakfast in college students
2020
Yazar:  
Özet:

Breakfast is of great importance as the most important meal of the day in a sufficient and balanced diet. If breakfast is not done, not enough, or is missing, problems such as attention-perception disorder, physical-mental fatigue occur and the success in education-education is reduced and the development of qualified individuals is prevented. This study was planned and implemented to determine the university students’ breakfast habits. For this purpose, the 2015-2019 academic year in Mardin was determined by the survey method of the eating habits of 18 year old and older university students studying in Mardin. The study included 1,200 people, including 62.0% men and 38.0% women. The average age of students participating in the study is 22. For men, the average education period is 15.2 years and for men 16.3 years. The average length of students is 154.4 in women, 172.2 in men, 56.2 kg in women and 79.1 kg in men. The study found that the most suffered meal (47.9 percent) was breakfast. The reason for food cuts was expressed as a lack of time (37.0%) and late morning awakening (24.0%) and lack of breakfast habit (19.0%). When it was studied the consumption of drink at breakfast, it was determined that the most tea was preferred. The results of this study show that university students have insufficient breakfast habits.

Anahtar Kelimeler:

Determining The Of Breakfast Having Habits Among University Students and Suggestions Of Solution
2020
Yazar:  
Özet:

Breakfast is of great importance as the most important meal of the day in adequate and balanced diet. If breakfast is not made, inadequately made or skipped, problems such as attention-perception disorder and physical-mental fatigue occur and the success of education and training decreases and the growth of qualified an individual is prevented. This study was planned and conducted to determine the university students’ breakfast consumption habits. For this purpose, breakfast habits of university students aged 18 and over that live in Mardin during the 2015-2019 academic years were determined by questionnaire method. A total of 1200 people, from whom 62.0% male and 38.0% female, were included in the study. The average age of the students was 22.1 years in women and 23 years in men and the average duration of education was 15.2 years for women and 16.3 years for men. The average height of the students was 154.4 cm for females and 172.2 cm for males and body weight values were 56.2 kg in women and 79.1 kg in men. The highest skipped meal (47.9%) was breakfast when the students' skipping status was examined. The reason for skipping meals was expressed as lack of time (37.0%), late morning waking up (24.0%) and lack of habit of having breakfast (19.0%). When the consumption of beverages at breakfast is examined, it is determined that tea is the most preferred. The results of this study show that the habits of university students in having breakfast are insufficient.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.053
Atıf : 3.836
2023 Impact/Etki : 0.187
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi