Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 4
CHEMICAL COMPOSITIONS OF PINE RESIN, ROSIN AND TURPENTINE OIL FROM WEST JAVA
2006
Dergi:  
Indonesian Journal of Forestry Research
Yazar:  
Özet:

This study was conducted to identify chemical composition of merkus pine resin, rosin and turpentine oil. Initially, pine resin was separated into neutral and acidic fractions with an aqueous 4% sodium hydroxide solution. After methylation, the fraction containing turpentine oil and rosin were analyzed by gas chromatography (GC), and gas chromatograph mass spectrometry (GC-MS), respectively. The neutral fraction of pine resin and turpentine oil mainly consisted of a-pinene, D-3-carene and b-pinene. Based on mass spectral comparison, the major constituents of the acidic fraction and rosin were identified as sandaracopimaric acid, isopimaric acid, palustric acid, dehydroabietic acid, abietic acid, neoabietic acid, and merkusic acid. The major component of the acidic fractions was palustric acid, while that of rosin was abietic acid. Using TC (tough column) 1 and TC 5 columns, levopimaric acid could not be separated from rosin or acidic fraction of pine resin of Indonesian Pinus merkusii.

Anahtar Kelimeler:

null
2006
Yazar:  
0
2006
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Indonesian Journal of Forestry Research

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 219
Atıf : 39
Indonesian Journal of Forestry Research