Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 12
 İndirme 5
Orman Kadastrosunun Güncel Sorunları Üzerinde Hukuksal İncelemeler
2012
Dergi:  
Forestist
Yazar:  
Özet:

Doğal kaynaklar arasında önemli bir yer tutan ormanlar, insan ihtiyaçları için yüzyıllardır kullanıldığı halde, bu değerli kaynağın korunması ve geliştirilmesi konusu çok daha yeni bir kavramdır. Özellikle günümüzdeki sürdürülebilir ormancılık anlayışından hareketle ormanların gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılabilmesi için öncelikle sınırlarının belirlenmesi ve korunması gerektiği açıktır. Dünya’da ve Türkiye’de, ormanların ve diğer tüm taşınmazların sınırlarının ve mülkiyetinin belirlenmesi kadastro ile sağlanmakta olup, kadastrosu yapılan taşınmazlar tapu siciline kaydedilerek güvence altına alınmaktadır. Ancak ülkemizde henüz ormanlar ve diğer taşınmazların tamamının kadastrosu yapılamamış ve tapu siciline kaydedilememiştir. Uzun yıllardır önemli bir sorun olarak görülen orman kadastrosu hakkında yasal düzenlemelerle birçok kez çözüm aranmış, ancak her çözüm yasası yeni birtakım sorunların doğmasına neden olmuştur. Günümüzde ise orman kadastrosu geçmişten gelen sorunlar yumağı içinde çözümlenmeyi beklemektedir.Bu çalışmada, temelde geçmişten gelen orman kadastro sorunlarının ortaya konularak, günümüzde yaşanan sorunların tespit edilmesi ve bu sorunlara karşı geliştirilebilecek yeni çözüm önerilerinin ortaya konulması hedeflenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Legal reviews on the current problems of the forest castrous
2012
Dergi:  
Forestist
Yazar:  
Özet:

While forests, which hold an important place among natural resources, have been used for centuries for human needs, the subject of preservation and development of this valuable resource is a much new concept. Especially from today’s sustainable forestry concept, it is clear that it is necessary to first determine and preserve its boundaries in order for the forest to be transferred to future generations in a healthy way. In the world and in Turkey, the determination of the boundaries and property of the forests and all other non-mobile is provided by the cadastro, and the non-mobile carried out by the cadastro is guaranteed by registering in the tapu register. However, in our country, the recording of the forests and other non-moving areas has not yet been made and the recording of the tapu has not yet been made. For many years, a major problem has been sought for a lot of solutions with legal regulations on forest catastrophe, but every solution law has caused a series of new problems to arise. Today, the forest catastrophe is waiting to be solved in the foam of problems from the past.This study is aimed at mainly exposing the forest catastrophe problems from the past, identifying the problems that are present and presenting new solutions that can be developed against these problems.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Forestist

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.170
Atıf : 3.826
2023 Impact/Etki : 0.469
Forestist