Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Özel Hastanelerde Şikâyet Yönetiminin Değerlendirilmesi
2022
Dergi:  
Uluslararası Yönetim Akademisi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Teknolojinin ilerlemesi hasta ve hasta yakınlarının hastanelerden beklentilerini artırmaktadır. Beklentilerin karşılanmamasının sonucu olarak doğan şikâyetler günümüzde kurumlar için birçok kanaldan iletilebilir hale gelmiştir. Olumsuz deneyimlerin daha çok paylaşılması nedeni ile şikâyet yönetimi politikaları ve şikâyet yönetimindeki etkinlikleri kurumların imajları ve sürdürülebilir başarı elde etmelerinde oldukça önemlidir. Şikâyetlerin hem çözümü hem de önlenmesi memnuniyet yaratmaktadır. Şikâyetlerin etkinlikle çözüme ulaştırılması için başarılı şikâyet yönetimi politikalarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çalışmada sağlık sektöründe önemli yerleri olan özel hastanelerin şikâyet yönetim politikalarının etkinliklerinin belirlenmesi için çoklu karar verme tekniklerinden gri ilişkisel analiz yapılmıştır. Gri ilişkisel analiz ile her bir faktörün referans faktör ile arasındaki ilişkinin derecesinin belirlenmesi sağlanmaktadır. Sağlık sektöründe yer alan 10 kurum için veriler sikayetvar.com isimli müşteri şikâyetleri ile kurumların bir araya gelmesini sağlayan platform olan internet sitesinden ve kurumların resmi internet sitelerinden elde edilmiştir. Çalışmada şikâyet yönetimi politikalarının etkinliğinin belirlenmesi için ele alınan beş kriter şikâyet adeti, cevaplama süresi, memnuniyet oranı, teşekkür oranı ve iletişim kanalları adetidir. Bu kriterler kapsamında yapılan analiz sonucuna göre Özel Yüzyıl Hastanesi, Emsey Hospital ve Acıbadem Hastanesi’nin ilk üç sırada yer aldığı görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Complaint Management In Private Hospitals
2022
Yazar:  
Özet:

The advancement of technology increases the expectations of patients and their relatives from hospitals. Complaints arising as a result of not meeting the expectations can now be conveyed through many channels for institutions. Due to the fact that negative experiences are shared more, complaint management policies and their effectiveness in complaint management are very important for institutions to achieve their image and sustainable success. Both the resolution and prevention of complaints create satisfaction. Successful complaint management policies are needed to effectively resolve complaints. In this study, gray relational analysis, one of the multiple decision-making techniques, was used to determine the effectiveness of the complaint management policies of private hospitals, which have an important place in the health sector. With the gray relational analysis, it is ensured that the degree of the relationship between each factor and the reference factor is determined. The data for ten institutions in the health sector were obtained from the website, which is the platform that enables the companies to come together with the customer complaints, and the official websites of the institutions. The five criteria considered in determining the effectiveness of complaint management policies in the study are the number of complaints, response time, satisfaction rate, thank-you rate and the number of communication channels. According to the results of the analysis made within the scope of these criteria, it is seen that Private Yüzyıl Hospital, Emsey Hospital, and Acıbadem Hospital are in the first three places.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Uluslararası Yönetim Akademisi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Yönetim Akademisi Dergisi