Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 6
Servikal ve lomber bölgelere uygulanan epidural steroid enjeksiyonunun etkinliğinin karşılaştırılması
2022
Dergi:  
AĞRI
Yazar:  
Özet:

Amaç: Epidural enjeksiyonlar, kronik bel-bacak ağrısı ve kronik boyun-kol ağrısı olan hastalarda kronik ağrı tedavisinde uzun yıllardır kullanılmaktadır. Lomber ve servikal epidural steroid enjeksiyonlarının ağrı palyasyonu, ağrı sağaltımı süresi ve hasta memnuniyeti üzerindeki etkinliğini karşılaştırmayı amaçladık. Gereç ve Yöntem: Bu retrospektif, gözlemsel tek merkezli bir çalışmadır. Servikal ve lomber bölgelere epidural steroid enjeksiyonu yapılan toplam 159 hasta (96 kadın, 63 erkek) çalışmaya dahil edildi. Hastalar lomber epidural steroid enjeksiyonu “Grup 1” ve servikal epidural steroid enjeksiyonu “Grup 2” olarak iki gruba ayrıldı. Hastalar enjeksiyon öncesi ve sonrası sayısal derecelendirme skalası (NRS), ağrı sağaltımı süresi, enjeksiyona bağlı gelişebilecek komplikasyonlar ve hasta memnuniyeti açısından geriye dönük olarak değerlendirildi. Bulgular: Grup 1’de 130, Grup 2’de 29 hasta değerlendirildi. İşlem öncesi medyan NRS: Grup 1’de 8, Grup 2’de 7 ve işlem sonrası medyan NRS: Grup 1’de 3, Grup 2’de 4; İşlemden hasta memnuniyeti Grup 1’de %56,15 ve Grup 2’de %48.6; ortalama ağrı sağaltımı süresi Grup 1’de 7.23 ay ve Grup 2’de 8.17 ay idi. Her iki grupta da işleme bağlı majör komplikasyon görülmedi. Değerlendirilen parametrelerde iki grup arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktu. Sonuç: Servikal ve lomber epidural steroid enjeksiyonları için ağrı palyasyonu, ağrı sağaltım süresi ve hasta memnuniyetinin benzer olduğu gözlendi.

Anahtar Kelimeler:

Comparison of the effectiveness of epidural steroid injection applied to cervical and lombal areas
2022
Dergi:  
AĞRI
Yazar:  
Özet:

Purpose: Epidural injections have been used for many years in the treatment of chronic pain in patients with chronic back and leg pain and chronic neck and neck pain. We aimed at comparing the effectiveness of Lomber and cervical epidural steroid injections on pain palliation, duration duration and patient satisfaction. Instrument and Method: This is a retrospective, observational one-centric study. A total of 159 patients (96 women, 63 men) were involved in the study with epidural steroid injections to cervical and lombal areas. Patients were divided into two groups as lomber epidural steroid injection "Group 1" and cervical epidural steroid injection "Group 2". Patients were recurrently assessed in terms of the pre- and post-injection numerical scale (NRS), the duration period, the possible complications associated with the injection and patient satisfaction. Results: 130 patients in Group 1 and 29 patients in Group 2. Pre-operative median NRS: Group 1 in 8, Group 2 in 7 and postoperative median NRS: Group 1 in 3, Group 2 in 4; Patient satisfaction in Group 1 in 56,15% and Group 2 in 48,6%; average pain relief period was 7.23 months in Group 1 and 8.17 months in Group 2. There were no major complications related to the treatment in both groups. There was no statistically meaningful difference between the two groups in the evaluated parameters. The result: Pain palliation for cervical and lombal epidural steroid injections, the duration of duration and patient satisfaction were observed similar.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Dergi:  
AĞRI
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












AĞRI

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 171
Atıf : 5
AĞRI