Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
 Sesli Dinleme 1
Optimizasyon Sürecinde Alternatif Tekne Formlarının Denizcilik Performanslarının Değerlendirilmesi İçin Yeni Bir Yaklaşım
2020
Dergi:  
El-Cezeri Journal of Science and Engineering
Yazar:  
Özet:

Tekne formlarının üstün denizcilik performansı ile tasarlanması, tekne form parametreleri ile gemi hareketleri arasındaki ilişki hakkında temel bilgiler gerektirir. Klasik model deneylerinin hala form tasarımı için dalga kaynaklı gemi hareketi özellikleri hakkında bilgi edinmenin en doğru yolu olduğu görülmektedir. Ayrıca, son yıllarda, hidrodinamik optimizasyon çalışmalarında CFD simülasyonlarına ilgi artmaktadır. Genel olarak bir geminin denizcilik açısından hidrodinamik optimizasyonu, deniz ortamının ön tasarım aşamasında genellikle belli olmaması sebebiyle, baştan gelen dalgalardaki genlik karşılık fonksiyonu (RAO) grafikleri karşılaştırılarak gerçekleştirilir. Bununla birlikte, sistematik bir optimizasyon çalışmasında çok sayıda değişken nedeniyle bu grafikleri karşılaştırmak imkansız hale gelir. Bu çalışmada, sistematik optimizasyon çalışmaları için çok sayıda RAO'nun sayısal yorumunu mümkün kılan yeni bir yaklaşım sunulacaktır. Grafik verilerini sayısal hale getirmek ve bir optimizasyon işleminde otomatik kullanımı sağlamak için bir betik geliştirilmiştir. Örnek uygulama olarak, 120 alternatif tekne formundan oluşan sistematik tekne serisi geliştirilmiştir ve viskoz HAD analizleri sonucunda RAO'lar elde edilmiştir. Son olarak, tüm alternatiflerin RAO'ları önerilen yaklaşım ile karşılaştırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A New Approach For Seakeeping Performance Assessment Of Alternative Hull Forms In Optimization Process
2020
Yazar:  
Özet:

Designing hull forms with superior seakeeping performance demands basic information about the correlation between hull form parameters and ship motions. Classical model testing is still seen to be the most accurate way to get information about wave-induced ship motion characteristics for a hull design. Besides, in the last decades, there is an increased interest in CFD simulations in hydrodynamic optimization studies. Generally, due to the sea environment is generally not definite at the preliminary design phase, hydrodynamic optimization of a ship in terms of seakeeping is realized by comparing response amplitude operator (RAO) graphs in head seas. However, in a systematic optimization study, it becomes impossible to compare these graphs because of the large number of variants. In this study, a new approach will be presented which enables numerical interpretation of a large number of RAOs for systematic optimization studies. A script is developed in order to convert graphical data into numerical and to enable automatic use in an optimization process. As a case study, a systematic planing hull series is developed with 120 variants and RAOs are obtained as a result of viscous CFD analysis. Finally, RAOs of all variants are compared by means of the suggested approach.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






El-Cezeri Journal of Science and Engineering

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 718
Atıf : 1.642
2023 Impact/Etki : 0.127
El-Cezeri Journal of Science and Engineering