Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Realism and Theatricality: from Benito Pérez Galdós to Isaac Rosa

2014
Dergi:  
Pasavento. Review of Hispanic Studies
Yazar:  
Özet:

Abstract How did the æsthetics of Realism adapt to the cultural changes that took place from the beginning of the 19th century? A comparative study of three novels produced during three key periods of the realistic Spanish novel —Benito Pérez Galdós' La de Bringas (1884), Alfonso Grosso's El capirote (1964) and Isaac Rosa's La mano invisible —offers some answers. This essay, centered on the concept of theatricality, deals successively with Galdos' grotesque theatricality, Grosso's pathetic theatricality and Rosa's reflexive theatricality. It highlights three corresponding pragmatic strategies based on irony, empathy and distanciation, respectively.

Anahtar Kelimeler:

0
2014
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Pasavento. Review of Hispanic Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 407
Atıf : 29
Pasavento. Review of Hispanic Studies