Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 16
Assessing the Cross-Cultural Validity of the Succession, Identity and Consumption (SIC) Scale Across Four French-Speaking Countries
2022
Dergi:  
International Review of Social Psychology
Yazar:  
Özet:

French-speaking countries are aging fast, forcing them to accommodate their older population and, most likely, generating ageism. The present study aims to investigate this issue by examining the cross-cultural validity of a scale assessing prescriptive ageism: the Succession, Identity, Consumption scale. In four French-speaking countries (Canada, France, Belgium and Switzerland), Confirmatory Factor Analysis (CFA) results reveal the suitability of both a three-factor 15-item model and a higher-order factor model. Multiple-group CFA revealed measurement invariance of both models across countries. MIMIC (Multiple Indicators MultIple Causes) modeling showed that the Canadians obtained the highest ageism scores, followed by the French, Belgians, and Swiss. Second, using dynamic indicators of socioeconomic parameters, we observed that rapid aging populations and additional pressure on the workforce could be viewed as key factors for understanding global ageism as well as succession and consumption-based prescriptions.

Anahtar Kelimeler:

2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


International Review of Social Psychology

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 131
Atıf : 90
International Review of Social Psychology