Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Tütün Tohumuna Uygulanan Bazı İyileştirici Ön Uygulamaların Çimlenme ve Fide Çıkış Performansına Etkisi
2020
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma tütün tohumuna uygulanan bazı iyileştirici ön uygulamaların fide kalitesine etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. İzmir-Özbaş tütün çeşidinin kullanıldığı araştırma Tesadüf Parselleri Deneme Deseni’ne göre üç tekerrürlü olarak kurulmuştur. Tütün tohumlarına laboratuvar koşullarında priming, polimer, priming+polimer uygulamaları yapılmış ve daha sonra fide yastıklarına ekim işlemi gerçekleşmiştir. Çalışmada çimlenme gücü (%), çimlenme hızı (gün), çıkış gücü (%), çıkış hızı (gün) , fide boyu (cm), yaprak sayısı (adet/bitki), gövde çapı (mm), fide sayısı (adet/m2), kök uzunluğu (cm), yaş gövde ve kök ağırlığı (g/bitki), kuru gövde ve kök (g/bitki) gibi özellikler incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, çimlenme ve çıkış performansı üzerine priming uygulaması en iyi sonucu vermiştir. Fide boyu 14.7-16.8 cm, yaprak sayısı 7.1-8.2 adet/bitki ve gövde çapı 4-4.6 mm arasında değiştiği belirlenmiştir. Fide boyu, gövde çapı, kök uzunluğu, m2’deki fide sayısı özelliklerine ait en yüksek sonuçlar priming+polimer uygulamasından; yaprak sayısı, yaş gövde ağırlığı, yaş kök ağırlığı, kuru kök ağırlığı özelliklerine ait en yüksek sonuçlar ise polimer uygulamasından elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The effect of some healing pre-applications applied to tobacco seeds on the grinding and fide output performance
2020
Yazar:  
Özet:

This study was conducted in order to determine the effects of some healing pre-applications applied to tobacco seeds on the quality of fide. The research used by Izmir-Özbaş tobacco varieties has been established by three wheels according to the Test Design of Casual Parsels. Tobacco seeds in laboratory conditions were priming, polymers, priming + polymers and then the process of refining on the fide wings was carried out. The study studied characteristics such as grinding power (%), grinding speed (day), output power (%), output speed (day), fide length (cm), leaf number (ad/plants), body diameter (mm), fide number (ad/m2), root length (cm), age body and root weight (g/plants), dry body and root (g/plants). According to the research results, the application of priming on grinding and output performance has given the best results. It is determined that the fide length is 14.7-16.8 cm, the number of leaves is 7.1-8.2 pieces/plants and the body diameter varies between 4-4.6 mm. The highest results of the characteristics of the fide length, body diameter, root length, fide number in m2 are obtained from the priming+polymer application; the highest results of the characteristics of the leaves, age body weight, age root weight, dry root weight are obtained from the polymer application.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Some Improvement Pre-treatment Applied To Tobacco Seed On Germination and Seedling Emergency Performance
2020
Yazar:  
Özet:

This study was carried out to determine the effects of some improvement pre-treatment applied on tobacco seed on seedling quality. In the trial Izmir-Ozbas tobacco variety was used and experimental design was Randomized Complete Parcel Design with three replications. In the study, germination rate (%), germination time (day), seedling emergency rate (%), seedling emergency time (day), lenght of the seedling (cm), number of the leaf (per/plant), stem diameter (mm), healthy seedlings per square (pcs/m2), lenght of the root (cm), fresh stem and root weight (g/plant), dry stem and root weight (g/plant) were evaluated. According to the results, the best germination and seedling performance was obtained in priming application. lenght of the seedling, number of the leaf and stem diameter were 14.7-16.8 cm, 7.1-8.2 per/plant, 4-4.6 mm, respectively. The highest lenght of the seedling, stem diameter, lenght of the root and healthy seedlings per square was obtained in priming+polimer application. Besides the highest number of the leaf, fresh stem and root weight, dry root weight was found in polimer treatment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.495
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi