Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 26
 İndirme 5
C-Reactive Protein to Albumin Ratio: A Reliable Marker in Colorectal Cancer
2021
Dergi:  
Turkish Journal of Colorectal Disease
Yazar:  
Özet:

Aim: Postoperative complications after colorectal cancer surgery result in increased treatment costs, prolonged hospital stays and poor prognosis and reduce quality of life of the patients. Here, we aim to contribute to the literature in terms of being a reliable marker of postoperative C-reactive protein (CRP) to albumin ratio (CAR) after colorectal cancer surgery. Method: A total of 213 patients undergoing colorectal cancer surgery between 2013 and 2018 were analyzed in this study. Risk factors for the development of postoperative complications were analyzed using univariate and multiple logistic regression models. A receiver operating characteristic (ROC) curve analysis was used to analyze the association with the CRP and CAR variables, with the aim being to differentiate postoperative complications. Results: Postoperative complications occurred in 87 (40.8%) patients. Based on the Clavien-Dindo classification, 25 (18.7%) patients developed major complications. Perioperative blood transfusion [odds ratio (OR)=1.3; 95% confidence interval (CI)=1.08-1.55] and postoperative CAR (OR=1.2; 95% CI=1.05-1.35) were independent risk factors for postoperative complications (p=0.005 for each). The cut-off value for CAR was 4.3 (sensitivity: 51.72; specificity: 71.43; and area under the curve: 0.642), meaning that CAR was found to be statistically significantly effective in differentiating postoperative complications (p<0.001). The (median) length of hospital stay was statistically significantly longer in the high CAR (>4.3) group (p=0.001), while the laparoscopic surgery rate was statistically significantly lower in the high CAR group (p=0.039). Conclusion: CAR is a novel, reliable and independent marker. Moreover the ratio is useful for clinicians and provides the determination of early postoperative complications after colorectal cancer surgery.

Anahtar Kelimeler:

2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Turkish Journal of Colorectal Disease

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 649
Atıf : 119
Turkish Journal of Colorectal Disease