Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
ÇİMENTO VE KİRECİN FARKLI ORANLARDA KATILMALARIYLA ÜRETİLEN HAFİF AGREGALI BETONLARIN ÖZELLİKLERİ
1992
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET : Hafif betonlar, kum-çakıl agregasıyla üretilen geleneksel normal betonlara göre daha düşük birim ağırlığa ve dayanıma sahip olup, üretimlerinde çeşitli yöntemler varsa da genellikle doğal veya yapay hafif agrega kullanılmaktadır. Bu çalışma, hafif betonların üretimlerinde bağlayıcı olarak çimento ile birlikte kireç kullanılmasının etkilerini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Doğal hafif agregayla farklı dozaj düzeyleri içinde, değişik oranlarda çimento ve kireç katılarak, üretilen hafif betonların bazı özelikleri incelenmiştir. Çimento ile birlikte kireç katılarak üretilen betonların, kireç miktarındaki artışa bağlı olarak, birim ağırlık ve dayanımları önemli derecelerde azalmış, buna karşılık su emme miktarının ve kuvvetler etkisindeki deformasyonlarınm ise arttığı saptanmıştır. Sonuçlar, çimento ile birlikte kireç katılarak üretilen hafif betonların da, olumsuz yönde değişen bazı özellikerinin gözönünde tutulması koşuluyla, çimento ile üretilen hafif betonlar gibi yapısal amaçlı olarak kullandabileceğim göstermektedir. SOME PROPERTİES OF THE LIGHTWEIGHT CONCRETES PRODUCED WITH DIFFERENT LEVELS OF CEMENT AND LİME CONTENTS SUMMARY : This study was carried out to determine the effecets of lime itself and with cement in the lightweight concretes. Lightweight aggregates from Sarıkamış Region were used as research materials in this study. Concrete test specimens were prepared at 300 kg/m3, 400 kg/m3 and 500 kg/m3 cement and lime contents. At these levels, dijferent cement and lime percentages such as 0 % + 100 %,25 % + 75 %,50% + 50 %,75% + 25 %, 100 % + 0% were used in concerete mixtures. Addition lime in concretes, decreases the unit weight and strength properties. On the contrary, water absorpdon and deformaıion characteristics were increased. The results showed that, lime added lightweight concretes couid be usedfor structural purposes instead of normal lightvseight concretes, if the reçuired strength properties ar e provided.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.216
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi