Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 25
 İndirme 3
YAKINSAMA ÇAĞINDA HİKÂYE ANLATMAK: TRANSMEDYA HİKÂYECİLİĞİ KAVRAMI ÜZERİNDEN “LEYLA İLE MECNUN” DİZİSİNİN İNCELENMESİ
2021
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Kitle iletişim araçlarının dijitalleşmesiyle yaşanan teknoloji tabanlı yapısal değişiklikler, kitle iletişim araçlarının içerik üretiminde önemli bir unsur olarak yer alan hikâye ve onun anlatı yapısını yeni bir forma dönüştürmüştür. Dijital dönemdeki bu değişimi Henry Jenkins “Transmedya Hikayeciliği” kavramıyla ele almakta ve bir hikâyenin farklı medya araçlarıyla yeniden oluşturulmasını transmedya hikayeciliği olarak tanımlamaktadır. Dolayısıyla geleneksel hikâye anlatısının dijital dönemdeki değişim ve dönüşümünü anlamak ve çağdaş eğlence dünyasındaki yerini kavramak önemli hale gelmektedir. Bu çalışmada Jenkins’in “Transmedya Hikâyeciliği” kavramından hareketle, 2011 tarihinde TRT1 televizyon kanalında yayınlanan ve özellikle gençlerin fenomeni haline gelen “Leyla ile Mecnun” dizisi, transmedya hikâyeciliği bağlamında ele alınmış Jenkins’in transmedya hikâye anlatısının sahip olması gereken yedi temel özelliğine göre analiz edilmiştir. Çalışmada, örnek olay incelemesi olarak değerlendirilen Leyla ile Mecnun dizisinin transmedya hikâye anlatımına örnek olacak uygulamaları taşıdığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Storytelli̇ng İn The Age Of Convergence: Exami̇ni̇ng The Seri̇es “leyla and Mecnun” Through The Concept Of Transmedya Storytelli̇ng
2021
Yazar:  
Özet:

The technology-based structural changes experienced by the digitalization of mass media have transformed the story and its narrative structure, which is an important element in the content production of mass media, into a new form. Henry Jenkins addresses this change in the digital era with the concept of “Transmedia Storytelling” and defines the reconstruction of a story with different media tools as transmedia storytelling. Therefore, it becomes important to understand the transformation and transformation of traditional storytelling in the digital period and to understand its place in the contemporary entertainment world. In this study, based on Jenkins' concept of “Transmedia Storytelling”, the “Leyla and Mecnun” series, which was broadcast on TRT1 television channel in 2011 and became a phenomenon of young people, was handled within the context of transmedia storytelling; It has been analyzed according to Jenkins' seven main features of the transmedia storytelling. In the study, it was determined that Leyla and Mecnun series, which are considered as case studies, carry applications that will be an example for transmedia storytelling.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.842
2023 Impact/Etki : 0.31
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute