Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 58
 İndirme 16
DİLİN KÖKENİ ARAYIŞLARI 4: NEANDERTALLERİN DİLİ VAR MIYDI?-I
2019
Dergi:  
Dil Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Dilin evrimi insanın evriminden bağımsız değerlendirilemez. Dil, insanın bir “özelliğidir” ve bu özelliğin hem kültürel hem de biyolojik temelleri vardır. Dilin köklerini araştırırken insanın evrimsel geçmişini de göz önünde bulundurmak gerekir. Bugün sözcükleri üretmemizi ve anlamamızı sağlayan “mekanizma”nın parçalarını bilimin ayrı ayrı ele aldığını görüyoruz. Beyin, genler ve morfolojik yapı gibi farklı parçaların dile olan katkısı mercek altındadır. Bu özelliklerin insanda hangi zaman diliminden itibaren görüldüğü biyolojik antropolojinin fosiller üzerindeki çalışmalarıyla ortaya konmaktadır. Bilim dünyasında dilin insan türlerindeki görünümleri konusunda tartışmalar sürmektedir. Homo sapiens dışındaki insan türlerinde dil olup olmadığı büyük bir merak konusudur. Bu türler içinde en çok odaklanılan tür Neandertallerdir. Neandertaller, modern insana en yakın tür olarak kabul edilir. Bu incelemede Neandertallerin dili ile ilgili tartışmalar ele alınmaktadır. Neandertal ve dil ilişkisi iki bölümlük bir yazı dizisi şeklinde değerlendirilecektir. Bu ilk yazıda insanın evrimi ve insan türlerinin geçmişi hakkında bilim dünyasındaki son bulgular sunulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

4 The language of the Neanderthals is the language of the Neanderthals.
2019
Yazar:  
Özet:

The evolution of the language cannot be regarded independently of the evolution of man. Language is a "specificity" of man, and this feature has both cultural and biological foundations. When exploring the roots of the language, it is also necessary to take into account the evolutionary past of man. Today we see that parts of the "mechanism" that allows us to produce and understand words are handled separately by science. The contribution of different parts, such as the brain, genes and the morphological structure, is under the mark. These characteristics are revealed by the work of the biological anthropology on fossils in man from which period of time it is seen. In the world of science there are discussions about the appearance of language in human species. It is a great question whether there is a language in human species other than Homo sapiens. The most focused species in these species are the Neanderthals. Neanderthals are considered the closest species to modern human beings. This study discusses the language of the Neanderthals. The Neanderthal and language relationship will be assessed as a two-part series of texts. This first article provides the latest findings in the world of science about the evolution of man and the history of human species.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Dil Araştırmaları

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 626
Atıf : 1.305
Dil Araştırmaları