Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 1
ISI İLE PRESLENEN FARKLI TAM SERAMİK KRONLARIN MARJİNAL UYUMLARININ İN VİTRO OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ
2006
Dergi:  
European Annals of Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı ısı ile preslenen 3 farklıtam seramik kron sisteminin Creapress, IPSEmpress ve Finesse; boyama ve tabakalamatekniği ve metal destekli porselen restorasyonlarınmarjinal uyumlarını silikon kopyalama tekniği vegörüntü analiz sistemi yardımıyla karşılaştırmaktır. Toplam 70 örnek, üst santral dişi yansıtanmetal daylar üzerine 7 gurupta n=10 hazırlandı.Marjinal uyum silikon kopyalama tekniği ve görüntü analizleme yöntemiyle her bir kronda 2 noktadanölçüm yapılarak değerlendirildi. Veriler tek-yönlüvaryans analizi ve eş yapma t testi ile karşılaştırıldı a=0.05 . Grupların marjinal açıklık ortalamalarının32.4 ± 13.3 ile 52.6 ± 14.8 µm arasında değiştiğibulundu. Gruplar arasında istatistiksel olarak marjinal açıklık açısından fark bulunamadı p > 0.05 .Çalışma sonuçlarımıza göre, tam seramik kronlarınmarjinal uyumları farklı ısı ile şekillendirmetekniklerinde farklılık göstermedi. Test edilen tümkronların marjinal açıklığı klinik olarak kabuledilebilir 120µm seviyesinin altında tespit edildi.Sonuç olarak, araştırmada kullanılan ısı ilepreslenen tam seramik kron sistemlerinin marjinaluyum açısından güvenilir olduğu bulunmuştur

Anahtar Kelimeler:

Differential full-ceramic crowns prescribed by ISI are evaluated by VITRO by the marginal compatibility of the
2006
Yazar:  
Özet:

The objective of this study is to compare the marginal compatibility of the 3 distinct ceramic crown systems pressed with heat, Creapress, IPSEmpress and Finesse; painting and layertechnical and metal-backed porcelan restorations with the help of the silicone copying technique and the vegor analysis system. A total of 70 samples were prepared in 7 groups of n=10 on the upper central female reflective metals.Marginal conformity silicone copying technique and image analysis method was assessed by making 2 point measurements in each crown. The data was compared with the one-directional variance analysis and the matching t test a=0.05 . The marginal openness average of the groups varied between 32.4 ± 13.3 and 52.6 ± 14.8 μm. There was no statistical difference between the groups in terms of margin transparency p > 0.05 . According to our study results, the marginal compatibility of full ceramic crowns with different heat did not differ in the forming methods. The marginal transparency of the tested total crons was found below the clinically acceptable level of 120μm.As a result, the full ceramic cronic systems pressed with the heat used in the study found that they were reliable in terms of marginal.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








European Annals of Dental Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 428
Atıf : 189
2023 Impact/Etki : 0.013
European Annals of Dental Sciences