Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
COVID-19 Pandemi Sırasında Hemşirelerin Ölüm Kaygı Düzeylerinin Çocuklarının Korku Düzeylerine Etkisinin İncelenmesi
2023
Dergi:  
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırma, hemşirelerin ölüm kaygısı düzeylerinin COVID-19 pandemisi sırasında çocuklarının korku düzeylerine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Yöntem: Tanımlayıcı ve kesitsel tipteki bu çalışma 362 hemşire ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Veriler tanıtıcı bilgi formu, Ölüm Kaygısı Ölçeği ve Çocuk Korku Ölçeği kullanılarak toplanmıştır. Bulgular: Hemşirelerin ölüm kaygısı ve çocuklarının korku düzeylerinin yüksek olduğu bulundu. Ölüm kaygısı yüksek olan hemşirelerin çocuklarının korku düzeylerinin daha yüksek olduğu belirlendi. Sonuç: Bulgular, pandemi döneminde hemşirelerin ölüm kaygısı ve çocukların korku düzeylerinin taranmasının ve gerektiğinde psikolojik destek verilmesinin önemini vurgulamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of The Effect Of Nurses' Death Anxiety Levels On Their Children's Fear Levels During The Covid-19 Pandemic
2023
Yazar:  
Özet:

Objective: This study was conducted to determine the effect of death anxiety levels of nurses on the fear level of their children during the COVID-19 pandemic. Methods: This descriptive and cross-sectional study was carried out online with 362 nurses. Data were collected using an introductory information form, the Death Anxiety Scale, and the Children's Fear Scale. Results: It was found that the death anxiety levels of nurses and fear levels of their children were high. It was determined that the children of nurses who had high death anxiety had higher fear levels. Conclusion: The findings emphasize the importance of screening nurses' death anxiety and children's fear levels during the pandemic period and providing psychological support when necessary.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.085
Atıf : 3.441
2023 Impact/Etki : 0.132
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi