Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 35
 İndirme 12
İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN İLAHİYAT PROGRAMI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ: SDÜ İLAHİYAT ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
Dergiabant
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de yükseköğretim alanında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan İlahiyat Fakülteleri, dinî alanda halkın beklenti, ihtiyaç ve taleplerini karşılayacak meslek elemanları yetiştirmektedir. Mezunları ağırlıklı olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nda ise birçok farklı alanda istihdam edilmektedirler. Bu araştırmada öğrenci görüşleri esas alınarak ilahiyat fakültelerinde olası program çeşitliliğinin Diyanet İşleri Başkanlığı istihdam alanlarında sunulan din hizmeti kalitesine yansıması ele alınmıştır. Araştırmamıza göre; öğrenciler halen ilahiyat fakültelerinde uygulanmakta olan tek programı istihdam alanları açısından genel olarak yetersiz bulmaktadırlar. Öğrencilere göre ilahiyat fakültelerinde uygulanacak olan program çeşitliliği hem fakültede daha donanımlı uzman kişilerin yetişmesini hem de Diyanet İşleri Başkanlığı hizmet alanlarında verimliliği artıracaktır. 

Anahtar Kelimeler:

Students of the Faculty of Divine Studies are interested in the Divine Program: SDU Divine Example
2019
Dergi:  
Dergiabant
Yazar:  
Özet:

The Theological Faculty, which continues its educational and teaching activities in the field of higher education in Turkey, educates professional elements that will meet the expectations, needs and demands of the people in the religious field. Graduates are primarily employed in the Ministry of National Education and in the Directorate of Dianet Affairs in many different fields. This study, based on student opinions, discussed the possible program diversity in the theology faculty in the quality of religious services offered in the fields of employment of the President of the Divine Affairs. According to our research, students find the only program that is still being implemented in the theological faculty in terms of employment areas generally insufficient. According to students, the program diversity that will be applied in the theology faculty will increase both the training of more equipped specialists in the faculty and the efficiency in the fields of service of the Ministry of Divine Affairs.

Anahtar Kelimeler:

Faculty Of Theology Students’ Opinions About The Faculty Of Theology Program: Sample Of Sdu Faculty Of Theology
2019
Dergi:  
Dergiabant
Yazar:  
Özet:

Faculties of theology in Turkey have been carrying on education and training activities in higher education are training members of professions who meet expectations, needs and demands of the people in respect of religion as well. Graduates of this faculty are mainly employed as teachers for Ministry of Education, in PRA, they are employed in many different areas. This research covers the reflection of possible program varieties based on students’ opinions in theology faculties, to the quality of religion service in the areas of employment of PRA. According to the results of our research, the one program in faculties of the theology is still being considered insufficient by the students generally in terms of employment. According to students, the variety of program which will be applied in Faculty of theology will contribute both training more qualified specialists people and enable to increase the efficiency of service areas in PRA.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Dergiabant

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 432
2023 Impact/Etki : 0.172
Dergiabant