Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 18
 İndirme 8
Bir Kamu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinin Profesyonellik Tutumları
2019
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Hemşirelikte profesyonel bakış açısı, öğrencilerin hemşirelik imajı algısını etkilemektedir. Amaç: Bu araştırma, Bir Kamu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik bölümü öğrencilerinin mesleki profesyonellik tutumlarını belirlemek amacıyla tanımlayıcı olarak yapılmıştır. Yöntem: Araştırmanın evrenini, Bir Kamu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde 2016-2017 eğitim ve öğretim yılına devam eden Hemşirelik bölümü 3. ve 4. Sınıf öğrencileri (N: 210) oluşturmuş, örneklemi ise araştırmaya katılmayı kabul eden 123 öğrenci oluşturmuştur (n: 123). Araştırmanın verilerini toplamak için, Demografik Bilgi Formu ve Öğrenci Hemşirelerin Profesyonellik Tutum Ölçeği kullanılmıştır. Öğrenci Hemşirelerin Profesyonellik Tutum Ölçeği, Hisar ve arkadaşları (2010) tarafından geliştirilmiştir. Ölçek, 28 maddeden ve 8 alt boyuttan oluşmaktadır. Ölçeğin alt boyutları şöyledir; Bilimsel Bilginin Artmasına Katkı, Otonomi, İşbirliği, Yeterlilik ve Sürekli Eğitim, Mesleki Örgütlere Katılım ve Mesleki Gelişim, Komitelerde Çalışma, Toplumsal Hizmet, Etik Kodlar ve Teori’dir. Ölçekten alınan puan arttıkça profesyonellik tutumu artmaktadır (min: 28, max: 140). Ölçeğin Chronbach alfa değeri bu çalışma için .91 bulunmuştur. Bulgular: Hemşirelik öğrencilerinin yaş ortalaması 21.12 ± 1.92yıl’dır. Öğrencilerin genel profesyonellik tutum puan ortalaması yüksek bulunmuştur (110.13 ± 15.73). Ölçeğin alt boyutlarından alınan puan ortalamaları sırasıylayüksek puan ortalamasını bilimsel bilginin artmasına katkı, işbirliği otonomi, yeterlilik ve sürekli eğitim, toplumsal hizmet, etik kodlar ve teori, mesleki örgütlere katılma ve mesleki gelişim, komitelerde çalışma boyutundan aldıkları saptanmıştır. Sonuç: Araştırmada, hemşirelik 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin mezuniyet sonrasında mesleki bilgi yükünü arttırmaya yönelik faaliyetlerde bulunmak istedikleri ve hemşirelik mesleğini severek okuyan öğrencilerin otonomi boyutundan aldığı puan ortalamasının diğer boyutlara göre yüksek ve anlamlı olduğu saptanmıştır. Öğrencilerin genel profesyonellik tutumlarının yüksek olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Public University Faculty of Health Sciences Nursing Department Students' Professional Attitudes
2019
Yazar:  
Özet:

Introduction: The professional perspective in nursing affects the perception of the student’s nursing image. Purpose: This research has been done as a identifying purpose to determine the professional professionalism attitudes of a public university’s Faculty of Health Sciences’ nursing department students. Method: The universe of research, a public university's Faculty of Health Sciences, the Department of Nursing, which continues to the 2016-2017 educational and academic year 3 and 4. Class students (N: 210) were created, and the sample was created by 123 students who accepted to participate in the research (N: 123). To collect the research data, the Demographic Information Form and Student Nurses’ Professional Attitude Scale were used. The Student Nurses' Professional Attitude Scale, Hisar and Friends (2010) has been developed. The scale consists of 28 matters and 8 sub-dimensions. The sub-dimensions of the scale are: Contribution to the increase of scientific knowledge, Autonomy, Cooperation, Qualification and Continuous Education, Participation in Professional Organizations and Professional Development, Working in Committees, Social Service, Ethical Codes and Theory. As the scale score increases, the professionalism attitude increases (min: 28, max: 140). The Chronbach alpha value of the scale was .91 for this study. The average age of nursing students is 21.12 ± 1.92 years. The average student’s overall professionalism attitude score was high (110.13 ± 15.73). The average score received from the lower dimensions of the scale consistentlyThe high average score contributed to the increase of scientific knowledge, cooperation autonomy, competence and continued education, social service, ethical codes and theory, participation in professional organizations and professional development, the committees were found to be received from the size of work. Results: The study found that the average score of nursing students of 3rd and 4th classes that they wanted to engage in activities aimed at increasing the professional knowledge burden after graduation and the students who love the nursing profession received from the autonomy dimension was high and meaningful compared to the other dimensions. The student’s overall professional attitudes are high.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 3.799
2023 Impact/Etki : 0.257
Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi