Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Farklı Azot Kaynakları ve Vegetasyon Dönemleri Altında Rokanın (Eruca sativa Mill.) Tohum Verimi, Kalite ve Bitki Özelliklerinin Değişimleri
2013
Dergi:  
Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Roka eski zamanlardan beri çeşitli Avrupa ve Yakın Doğu ülkelerinde gerek doğadan toplanan gerekse kültürü yapılan, yaprağı yenen veya yağ bitkisi olarak değerlendirilen bir ürün olarak kullanılmaktadır. Rokanın ekonomik potansiyeli son zamanlarda düzenli olarak artmaktadır. Bu araştırmada, 3 farklı tohum ekim zamanının (2002 yılı, Kasım, Ocak ve Mart aylarının 1. günü) ve 3 farklı azot kaynağının bitki boyu, bitki başına yan dal sayısı, bitki başına bakla sayısı, bakla başına tohum sayısı, bakla uzunluğu (cm), bin dane ağırlığı (g), tohum verimi (kg/ha) ve çimlenme oranı üzerine etkileri belirlenmiştir. Araştırmadan elde edilen sonuçlar, tohum ekim zamanının; bitki boyu, bitki başına yan dal sayısı, bakla uzunluğu, 1000 dane ağırlığı ve tohum verimi üzerine, farklı azot kaynaklarının ise; bitki başına yan dal sayısı, bitki başına bakla sayısı, bakla başına tohum sayısı ve tohum verimi üzerine istatistiki olarak etkili olduğunu ortaya koymuştur. Genel olarak erken tohum ekiminin geç tohum ekimine göre daha yüksek tohum verimi verdiği, kalsiyum nitrat uygulamasının ise, organik gübre ve amonyum sülfat uygulamalarına göre tohum verimini arttırdığı belirlenmiştir. En yüksek tohum verimi, Kasım ayındaki tohum ekiminden (1364.4 kg/ha) ve kalsiyum nitrat uygulamasından (1168.9 kg/ha) elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 5.684
Atıf : 23.845
2023 Impact/Etki : 0.226
Ziraat Fakültesi Dergisi