Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 33
 İndirme 2
Fârâbî’nin Erdemli Toplumunda Muhalifler
2020
Dergi:  
Hikmet Yurdu Düşünce-Yorum Sosyal Bilimler Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

İslam felsefesi kurucusu Fârâbî, siyaset felsefesi merkezli büyük bir felsefi sistem kurmuştur. Bu sistem içinde “erdemli toplum” düşüncesi merkezde yer alır ve bir ideal olarak filozofun tüm düşüncesi ile özdeşleşir. Erdemli toplum teorisi, ….. düşüncelerini temel alır. Bu teori içinde, toplumun gayesi ve genel yapısı ile uyuşmayan kimi kişi ya da zümreleri Farabi “nevâbit” olarak isimlendirmiş, her bir zümreyi tanımlamış bir tasnif yapmıştır. Bu zümrelerin, temel özellikleri, erdemli toplum ile ilişkileri, bu zümrelerle ilgili neler yapılacağı bu çalışmada ele alınacak, söz konusu zümreleri, erdemli toplum içinde yaşayan bir tür muhalifler olarak değerlendirmenin imkânı tartışılacaktır. Bu sayede, Farabi’nin toplum tasarımının esas aldığı hususlar belirginleştirilecek ve filozofun erdemli toplum teorisinde muhalefet olgusunun bir boyutuna işaret edilecektir.

Anahtar Kelimeler:

In the worship of the worship of the righteous.
2020
Yazar:  
Özet:

The founder of Islamic philosophy, Farabi, established a large philosophical system centered on political philosophy. Within this system, the thought of the "dependent society" is in the center and is ideally identified with the whole thought of the philosopher. The dignity of society is based on their thoughts. In this theory, some people or gems that are not in accordance with the purpose and general structure of society, Farabi has called them "nevabites" and has made a designation that defines each gems. The basic characteristics of these gems, their relationships with the noble society, what to be done with these gems will be discussed in this study, the possibility of assessing those gems as a kind of opponents living in the noble society will be discussed. Thus, the aspects on which Farabi’s social design is based will be highlighted and a dimension of the opposition phenomenon will be pointed out in the philosopher’s decent social theory.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Hikmet Yurdu Düşünce-Yorum Sosyal Bilimler Araştırma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 400
Atıf : 712
Hikmet Yurdu Düşünce-Yorum Sosyal Bilimler Araştırma Dergisi