Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 3
TARİHİ FİNANSAL BİLGİLERİN BAĞIMSIZ DENETİMİ VEYA SINIRLI BAĞIMSIZ DENETİMİ DIŞINDAKİ GÜVENCE DENETİMLERİ STANDARDI (GDS 3000) VE BİR UYGULAMANIN DEĞERLENDİRİLMESİ
2022
Dergi:  
Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi
Yazar:  
Özet:

Güvence Denetim Standardı (GDS) 3000, 6 Kasım 2015 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Amacı tarihi finansal bilgilerin bağımsız denetim işlemi dışındaki güvence denetim hizmetlerini düzenlemek ve güvence denetim işlemlerinde yol göstermektir. Güvence denetim hizmeti karar vericiler veya sadece sözleşme taraflarının bilgisine sunulmak için gerçekleştirilen, bağımsız denetçi veya profesyonel meslek mensuplarınca yapılan, inceleme, karar verme ve sonuç bildirme işidir. Bu çalışmada GDS 3000 Standardının denetim açısından önemi, kuralları, aşamaları, içeriği ve bir güvence hizmeti sırasında izlenecek yol anlatılmıştır. GDS 3000 standardının uygulanmasına ilişkin örnek bir uygulama da çalışmada yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Assurance Engagements Standard (isae 3000), For Services Other Than Independent Audits and Reviews and Evaluation Of An Application
2022
Yazar:  
Özet:

Assurance Engagements Standard (ISAE) 3000 entered into force on November 6, 2015. Its purpose is to regulate the assurance services other than independent audits and reviews and to guide assurance audit procedures. An assurance audit service involves an examination of gathered information, a decision, and a conclusion. It is performed by independent auditors or accounting professionals, for the use of decision makers or only the contracting parties. In this study, the importance of ISAE 3000, its rules, stages, content, and the procedures to be followed during an assurance engagement are discussed. A sample application of an implementation of ISAE 3000 is also included.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 480
Atıf : 1.718
2023 Impact/Etki : 0.248
Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi