Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Cepteki Yaşamlar İçin Cepten Çıkanlar: Üniversite Öğrencilerinin Cep Telefonu Ödeme İstekliliği Üzerine Bir Araştırma
2019
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı üniversite öğrencilerinin mevcut gelir durumlarıyla ihtiyaç duydukları özelliklere sahip bir cep telefonuna yönelik ödeme istekliliklerini belirlemektir. Bu amaç doğrultusunda birbirine yakın sosyoekonomik profillere sahip öğrencilerin öğrenim gördüğü Hitit ve Giresun Üniversitelerinde 812 öğrenciye yüz yüze anket uygulanmış ve elde edilen veriler SPSS paket programı yardımıyla frekans, faktör, bağımsız iki örneklem t-testi ve tek yönlü varyans analizine tabi tutulmuştur. Araştırma sonuçları öğrencilerin bir cep telefonu için ödeyebilecekleri tutarın ortalama 2071 TL olduğunu, imkân olduğunda bu tutarın yaklaşık 1500 TL fazlasını ödeyebileceklerini göstermektedir. Cep telefonuna ilişkin tutumlar farklı markaların kullanıcılarında farklılaşmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Things Out Of The Pocket For The Lifes In The Pocket: A Research On Universty Students’ Willingness To Pay For Mobile Phone
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the willingness of university students to pay for a mobile phone with the features they need in their current income situation. For this purpose, a face-to-face questionnaire was applied to 812 students at Hitit and Giresun Universities with similar socioeconomic profiles and frequency, factor analysis, independent samples t-test and One Way ANOVA were applied to data by SPSS package program. The results show that the average amount that students can pay for a mobile phone is 2071 TL, and when this is possible, this amount can pay about 1500 TL. Attitudes towards mobile phones differ among users of different brands.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 481
Atıf : 1.642
2023 Impact/Etki : 0.333
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi